z13

Iværksætteri er blevet meget populært. Mange bliver iværksættere. Det kan du også. Du kan starte din egen virksomhed og tjene dine egne penge. Du vil også være din egen chef.

Du kan blive iværksætter inden for IT, eller du kan starte virksomhed i en hvilken som helst anden branche. Det vil dog være svært for dig at komme helt uden om IT. Alle virksomheder har nemlig som minimum en simpel hjemmeside i dag. Det er nemlig den bedste måde at finde kunder på i vores digitaliserede samfund.

Du slipper ikke for IT-opgaverne

Uanset hvilken branche du vælger at blive iværksætter indenfor, så vil der være nogle IT-opgaver. De kan være nemme nok til, at du selv kan klare dem. Der kan også være nogle, du skal hyre hjælp til at få klaret. Men der vil være nogle.

Du er nødt til at være synlig online som virksomhed. Ellers skal du leve udelukkende på mund-til-mund og de personer, der går forbi dit butiksvindue. Det er ikke nemt. Det meste mund-til-mund foregår online, og når folk går forbi din butik, kigger de ned i deres telefoner. Så du er nødt til at have en hjemmeside og/eller være synlig på de sociale medier.

Vælg din branche

Vil du gerne i gang som iværksætter, skal du finde ud af, hvad du gerne vil lave. Du kan stille dig selv to spørgsmål:

  • Hvad er jeg i stand til at hjælpe folk med?
  • Hvad vil jeg gerne hjælpe folk med?

Hvis du kan finde noget, der kan være svar på begge spørgsmål, så er det måske det. Arbejd videre i det, og find ud af, hvordan dine chancer vil være. Kig på konkurrenter og efterspørgslen, og overvej, om du skal finde en mindre niche inden for branchen.

Er du helt tom for idéer, kan du læse lidt på Forbrugerhuset og se, om du kan finde noget inspiration. Det kan være, at du støder på noget spændende. Du kan få en ny idé til at udnytte dine faglige evner eller din hobby på en anderledes måde.

Computer til iværksætteri

Forbered dig godt

Iværksætteri er ikke nemt. Der er mange, der fejler som iværksætter, fordi det er hårdt arbejde og kan være rigtig svært. Så hvis du drømmer om at starte dit eget, så forbered dig godt. Har du et fast job nu, så hold fast i det i, imens du forbereder dig på at skabe dit eget.

Hvis du holder fast i din økonomiske livline, kan du gå stille og roligt i gang. Så behøver du ikke absolut tjene en masse penge den første måned. Eller for den sags skyld det første år. Der kan nemlig godt gå så lang tid, før din forretning begynder at løbe mere end rundt og give overskud.

Ser du iværksætteriet som en fritidsinteresse i starten, så kan det lægge en god grund. Du kan bruge noget tid på at undersøge dine muligheder. Du kan forberede dig godt til alle de udfordringer, der kan komme. Og du kan lægge nogle penge til side, som du kan leve af i det første stykke tid, når du så endelig kaster dig ud i det.