z13

Vi lever i en digital tidsalder. Vores arbejde, skole og hverdag bliver ligeså stille mere og mere digitaliseret. Dette er en spændende tid, og det er spændende, hvad det næste store hit bliver. Men på den anden side kræver den hurtige teknologiske udvikling også, at man hele tiden skal være omstillingsparat og klar på forandring. Teknologi påvirker nærmest alle aspekter af hverdagen, og denne udvikling er langt fra slut endnu. 

Teknologi

Parkering med app

Ny teknologi bliver skabt med fokus på at gøre hverdagen nemmere. Selvom at det kan føles som om, at alle de nye programmer og apps er ude på at forvirre, så prøver producenterne af denne teknologi at finde et sted i hverdagen, som man kan effektivisere og gøre nemmere. Et af de områder der har gennemgået en teknologisk udvikling, er parkering. I dag kan man købe p-billetter over apps, og nogle steder er det også den eneste måde, du kan få fat i en p-billet på. Har du en virksomhed eller boligforening, der trænger til at få parkeringsfaciliteterne opdateret, kan du henvende dig til en parkeringskontrol. Med gratis parkeringsservice kan du få hjælp til administrationen af din parkeringsplads, og desuden kan den blive klar til at modtage online betaling. 

Sådan fungerer det

Dette kan både ske via appen Easypay, og derudover er det muligt at få lavet nummerpladeregistrering, hvis man har en hyppigt besøgt parkeringsplads. Med en aftale med en parkeringskontrol kan du få opsyn med din parkeringsplads, og dermed kan du sikre, at pladsen ikke bliver brugt af uvedkommende. 

Betaling

Betaling

Betalingsmulighederne har aldrig været flere, end de er lige nu. Du kan både betale med kontanter, kort, med mobilen, med dit ur og med Bitcoins. Hvad mon det næste bliver? Flere banker er allerede gået kontantløse, og dette er også et begreb, som kommer til at afspejle den fremtidige udviklingen. Der bliver brugt færre og færre kontakter, og kontanterne bliver formentligt stille og roligt udfaset til fordel for digitale betalingsformer. 

Det handler om at gøre betalingen nem og hurtig. Når der betales med kort, tager det kun få sekunder, hvorimod betaling med kontanter tager længere tid, og ofte skal der også findes byttepenge. Vi bevæger os i retningen af et kontantløst samfund, og selvom at det formentligt vil tage lang tid før kontanterne er helt udfaset, er det tydeligt, at denne udvikling kommer tættere på. Den teknologiske udvikling er spændende, og man kan kun prøve at gætte på, hvordan vi vil betale i fremtiden. Vil vi betale med fingertouch? Eller med face recognition? Uanset hvad, bliver det helt sikkert ventetiden værd.