z13

Computere, teknologi og IT generelt har på mange områder gjort vores liv nemmere og givet os mere tid i overskud i hverdagen. Sommetider kan man dog godt trænge til en pause fra computere og andet teknologi, og så kan det være rart at komme ud i haven og arbejde lidt. 

Herunder gives nogle tips til noget af det, man selv kan gøre i haven, der også giver mere tid i overskud.

Nyklippet hæk og computerarbejde

Invester i en god hækkeklipper

Hvis man ikke synes, det er så spændende at klippe hæk og egentlig hellere vil tilbringe tiden med det nyeste IT-udstyr, kan det være en fordel at anskaffe sig en hækkeklipper, der passer til den hæk, man har. Har man den forkerte hækkeklipper eller måske kun en havesaks, kan hækkeklipningen hurtigt blive til en sur pligt, som man bliver ved med at udskyde.

Sætter man i stedet lidt tid af til at sætte sig ind i hvilken hækkeklipper, der kan være den rette, vil man kunne udføre opgaven nemmere og mere effektivt. Dermed bliver det i mindre grad en sur pligt, og man kan hurtigere komme tilbage til computeren. Alt efter, om man har en kort, en lang, en høj, en lav, en fin eller grov hæk, vil det være forskellige typer af hækkeklippere, der vil passe bedst til ens behov. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i mulighederne.

computer-i-haven

Plant bunddække i haven

Der er nok ikke ret mange, der synes, det er særligt spændende at luge ukrudt. Det er tidskrævende, og ofte skal man være påpasselig, så man ikke kommer til at luge noget, der ikke er ukrudt. Det er dog muligt at begrænse mængden af ukrudt betydeligt, hvis man planter et tæt bunddække i et eller flere områder af haven. Den tid man sparer på at luge ukrudt, kan man så bruge på noget mere spændende – f.eks. nye teknologiske gadgets eller gaming.

Der findes flere forskellige typer af bunddække alt efter, hvor i haven man gerne vil have det, og om det skal være til surbund eller ej. Hvis man gerne vil blive klogere på hvilket bunddække, der vil passe til ens behov, kan man læse mere her.

Går man i haven med disse tips, kan man både sørge for, at man får frisk luft, lidt motion, og at man kan spare tid på unødvendigt havearbejde i fremtiden. Man kan altså i samme omgang sørge for, at man både gør noget sundt, og at man senere hen får mere tid til IT-relaterede projekter.