z13

Tastaturet er et element, som mange af os bruger rigtigt meget i vores hverdag. Både på arbejde og i hjemmet sidder vi nemlig hele tiden ved en computer.

Og netop derfor er det vigtigt, at du ikke bare tager tastaturet for givet! Et godt tastatur kan virkeligt transformere den måde, som du bruger en computer på. Her er nogle ting, som du kan spørge dig selv om, når du skal vælge tastatur.

Skal det være trådløst?

Trådløs teknologi er i de seneste år blevet rigtigt godt. Det betyder, at det at vælge et trådløst tastatur slet ikke er så stort et sats, som det engang var.

Der er dog ingen tvivl om, at trådløse modeller koster mere. Til gengæld, så har du mindre ledningsrod, og hvis du hader rod, eller måske har en fræk kat eller hund, så kan det være rart.

Det trådløse element giver selvfølgelig også lidt mere frihed, og du kan sidde længere væk fra computeren. Til gengæld skal du huske at lade det op, så bliv ikke for glemsom på denne front.

Hvordan skal tasterne føles?

Uden at blive for teknisk, så er der mange forskellige knapper til tasterne på et tastatur. Skal tastaturet være udstyr til gaming, så er der nogle helt bestemte knapper, som ofte bruges.

Tastatur

Til gaming er knapperne meget responsive og er mekaniske, så man kan virkeligt høre klikket i dem. For gamere er det en fordel, for så kan de altid høre og føle, når knappen bliver trykket ned.

Det er dog ikke alle, som får lige meget ud af dette. Skal du have et tastatur til den stationære derhjemme, men har du en bærbar eller et andet tastatur på arbejdet, så kan det være svært at skifte imellem de to. Knapperne på et tastatur er meget individuelle, og det kan være træls at skulle skifte flere gange om dagen.

Hvor stort må tastaturet være?

Mange af de store tastaturer, som man kan købe i dag, er store, fordi de har en masse ekstra knapper. Det kan være, at du let kan åbne bestemte programmer, stoppe musikken eller indstille lydniveauer.

Vil du have disse funktioner, så kan det være, at du sagtens kan bruge et stort tastatur! Det er dog ikke alle, som har lige meget plads til dette.

Tastatur

Er plads et vigtigt element for dig, så skal du måske lede efter en mindre model. Fordelen ved små tastaturer er også, at du kan have dem med dig, så skal du måske udenbys eller til et arrangement, så kan du have dit yndlingstastatur med dig i rygsækken!

Ekstra lir og bling

Mange tastaturer er lidt mere end bare tastaturer. For i dag er vi som forbrugere blevet bedre og bedre til at kræve lidt mere af dem, som designer.

Eksempelvis kommer mange tastaturer med lys under knappen, og måske endda i teksten på knapperne. Dette hedder ”backlight”, og findes ofte i gaming tastaturer. Det kan være perfekt til personen, som arbejder i mørkere omgivelser.

Nogle har også muligheden for at have bestemte knapper, som du kan programmere. Så kan du helt selv bestemme, hvad de skal gøre, når du trykker på dem.