z13

Bruger du mange timer foran computeren, og er gaming en af dine foretrukne beskæftigelser, så går du helt sikker også op i, at det er det helt rette udstyr, du benytter, når du bevæger dig rundt i de virtuelle universer. Man skal nemlig ikke have synderligt meget erfaringen inden for gamingens verden, før man indser, at udstyret bestemt ikke er helt uden betydning. Som gamer er henholdsvis computermusen og tastaturet ens vigtigste remedier. Derfor er det heller ikke uden betydning, hvilket valg du tager, når du skal vælge et nyt tastatur.

Mange valgmuligheder

Er man ny i gamingens verden, vil man måske være tilbøjelig til at tænke, at ”et tastatur bare er et tastatur.” Man kan have tendens til at tænke, at forskellen på tastaturer må være ret minimal og uden nogen større betydning, men det er slet ikke tilfældet. Er du garvet gamer ved du også, at spørgsmålet om det rigtige tastatur også meget vel kan være et spørgsmål om knald eller fald, når man sidder midt i et spil. Præcis ligesom det gælder for det øvrige gamingudstyr, er tastaturet ganske vigtigt. Derfor findes der også en hel række af forskellige tastaturer med forskellige egenskaber. Mens det i høj grad vil være op til den enkelte gamers preferencer, er der alligevel nogle egenskaber, der kan være fordelagtige at kigge efter, når man leder efter et nyt tastatur.

Hvad skal du kigge efter?

Der er en række forskellige egenskaber, som tastaturer kan have, og som er afgørende for, hvilken oplevelse det vil være for dig som gamer at benytte dem. Et af de mest afgørende aspekter, når det kommer til tastaturer, er tastaturets switch – det vil sige det komponent, der registrerer, når du klikker på tastaturets taster. Der kan være stor forskel på kvaliteten af tastaturets switch, og det kan eksempelvis have betydning for, hvor længe tastaturet holder. Switchen har desuden også betydning for, hvor hurtigt tastaturet formår at reagere på de kommandoer, du giver det.

 

Udover switchen, er aspekter, som du bør tage stilling til, når du vælger dit gaming tastatur blandt andet, hvorvidt du ønsker, at der skal være lys i tastaturet, og om dette lys skal kunne skifte farve, og om du ønsker et trådløst tastatur eller et, der er forbundet med et kabel. Selvom disse aspekter måske umiddelbart kan synes overfladiske eller udelukkende kosmetiske, kan de faktisk have indflydelse på spiloplevelsen. Det er derfor ikke uden betydning, hvad du vælger.

 

Som det gælder for så mange andre ting, afhænger prisen på gaming tastaturer i høj grad af, hvilken kvalitet man ønsker, samt hvor mange forskellige egenskaber, der skal være tilgængelige. Vil du gerne have den ultimative gaming oplevelse, kommer du også til at betale ekstra for det. Bruger du mange timer foran skærmen, vil der dog ofte være tale om en rigtig god investering, da kvaliteten både kan mærkes på spiloplevelsen og på, hvor længe tastaturet holder.