z13

Er man relativt ny eller helt uerfaren inden for gamingens verden, vil man måske kunne være tilbøjelig til at være af den overbevisning, at eksempelvis et computertastatur eller en computermus er simple redskaber uden nogle særlige egenskaber eller nogen særlig betydning. Men er du garvet gamer, ved du men garanti, at dette ikke reelt er tilfældet.

Der kan være enormt stort forskel på to computermuse, og som gamer kan denne forskel være ganske betydelig for spilleoplevelsen. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilken mus man vælger, når man skal vælge udstyr til sine timer foran skærmen.

gaming

Gør dig de rigtige overvejeler

Der er en hel række af forskellige overvejelser, du kan og bør gøre dig, når du skal vælge den helt rigtige mus til gaming. Det skyldes, at der findes en bred vifte af forskellige muse til gaming, som hver især har deres egenskaber. Det kan afhænge af smag og behag, hvilken mus, der er det rette valg for dig, men der er alligevel et par parametre, som altid er gode at have med i sine overvejelser, når man vælger en mus til gaming.

Som eksempel findes der gaming muse, som er særligt tilpasset den en eller den anden hånd, hvorfor det altså vil afhænge af, hvorvidt du er højre- eller ventrehåndet, hvilken mus du skal vælge. Herudover bør du overveje, om du ønsker en kablet eller trådløs mus. Dette kan måske umiddelbart synes uden større betydning, men det har faktisk blandt andet betydning for svartiden og dermed spiloplevelsen. Hernæst er det værd at overveje, om du ønsker en mus af den optiske type eller en laser mus. Dette har at gøre med, hvordan musens bevægelser registreres. Der er fordele og ulemper ved begge typer, som det kan være værd at undersøge nærmere, inden du bestemmer dig.

Vælg et passende prisleje

Gamingudstyr kan være dyrt. Men præcis som med så mange andre ting gælder det, at en gaming mus bliver dyrere dels i takt med, at kvaliteten stiger og dels, når en mus har flere forskellige egenskaber – to ting som i denne kontekst ofte hører sammen. Bruger du mange timer foran skærmen, vil en dyrere gaming mus ofte være en investering, som er pengene værd. Er kvaliteten bedre kan det måde mærkes på spilleoplevelsen, men det kan også mærkes på, hvor længe en mus holder. Ved du, at du kommer til at bruge den meget, kan det derfor give mening at vælge en mus, som kommer til at holde længere tid.

Er du ny inden for gamingens verden, eller er det kun en syssel, du dyrker på hobbyniveau i ny og næ, kan du sandsynligvis fint nøjes med en gaming mus, som befinder dig længere nede på prisskalaen. Det er dog værd at nævne, at der er betydeligt forskel på en almen computermus og en mus særligt udviklet til gaming, og at det altid godt kan betale sig at investere i en af sidstnævnte, hvis man vil have så meget som muligt ud af de spil, man spiller.