z13

Du bruger sikkert dit IT-udstyr rigtig meget. IT fylder meget i hverdagen i dagens Danmark, og mange arbejder på den ene eller anden måde med IT.

Er du storforbruger af et eller flere stykker IT-udstyr, så synes du nok, at det er en meget trist sandhed, at det kan gå i stykker. Det er som med så meget andet, at computere, telefoner og så videre pludselig kan holde op med at virke. Der kan være flere grunde til det. Men det værste er, at du så skal undvære det.

 Illustration med mand og død computer

Lån til en ny

Skal du pludselig ud at købe en ny computer, fordi du ikke kan undvære en, så skal du fiske nogle penge frem. Det er ikke sikkert, at du lige har så mange penge liggende. Og du kan ikke vente, til du har sparet op, for du skal virkelig bruge en computer.

Gå ikke i panik!

Der er heldigvis mulighed for at låne penge til en ny computer. Du kan få et forbrugslån uden sikkerhed. Du skal altså ikke engang have noget andet af værdi.

Nu og her

Skal du bruge din computer til dit arbejde, så kan det være nødvendigt at låne nu og her og så betale tilbage med tiden. Du kan dog lige så godt prøve at finde det billigste lån, så den samlede udgift ikke bliver så stor. Så dig derfor godt for, før du låner.

Du kan forsikre dig

Når man køber elektronik, bliver man ofte spurgt, om man vil have en elektronikforsikring med. Det kan du overveje, hvis dit IT-udstyr er meget vigtigt for dig. Du kan også tage en snak med dit forsikringsselskab og få et tilbud fra dem.

En forsikring hjælper dig selvfølgelig ikke, før du har tegnet den. Det er altså noget, du skal tænke på, før dit udstyr går i stykker. Til gengæld vil du så kunne få betalt en ny computer, hvis den går i stykker på grund af noget, der bliver dækket af forsikringen.

Computer, penge og lommeregner

Forebyg uheld

Du kan også gøre nogle ting selv i hverdagen, så du undgår dumme uheld. Hav fx ikke drikkevarer stående ved siden af computeren. Hav ikke telefonen i baglommen, når du går på toilet. Du kender helt sikkert alle forholdsreglerne. Du skal bare huske at tænke på dem. Så mindsker det risikoen for, at du pludselig står uden computer.