z13

Der er mange teknologisk tiltag som hjælper mod alle former for lidelser og besværligheder. Det kan være exo-skeletter til gangbesværede og til folk med MS og helt til øjenafkodning og hjernelæsning til folk med fuldstændig lammelse så de stadig kan fungere og kommunikere. Tag noget så invasivt som ordblindhed. Førhen var det nærmest umuligt for ordblinde at begå sig. Men i dag er det muligt at ordblinde at lære ikke at læse men at genkende ord i stedet. Dette betyder at de til trods for deres udfordringer kan få velansete jobs, kan tage lange uddannelser og varetage kritiske job. Der hvor det tidligere var en udfordring for dem var i fritiden.

ordblind i biografen

Biografturen bliver nu fuldendt med en app

Tidligere var det sådan at den ordblinde skulle lære at genkende ord og ikke læse dem. Selvsagt tager det lidt længere tid end hvis man ”blot” læser. Derfor var biografturen en vanskelig affære idet at undertekster kommer i et hurtigt tempo hvorfor den ordblinde skal kunne nå at læse dem førend de næste kommer. Det betyder for mange ordblinde enten at de går glip af nyttig viden omkring filmen eller at de koncentrerer sig så meget at de helt glemmer at se filmen. Heldigvis er der en ny app som hjælper på dette: Subreader. Subreader er en af de apps hvor navnet fortæller alle fordelene. Meget simpelt går subreader ind og læser underteksterne op så man kan tage ud og nyde en biograf film og få det hele med. Simpelt og effektivt. Subreader er et godt eksempel på teknologisk investering.

Gratis at prøve

Subreader er gratis at prøve den første måned og det er ikke kun i biografen ordblinde bliver glade for den. For subreader kan bruges i forbindelse med TV-kiggeri på platforme såsom HBO – Viasat og Yousee. Så har du optimal glæde ud af din TV-pakke også. Den første måned er gratis og herefter koster det ikke mere end 2 frokostpizzaer, derudover skal udgiften holdes op imod hvor meget der bliver betalt for en tv-pakke man måske ikke får det optimale ud af, som man alternativt gør med Subreader.

Så her er der tale om en lille app som revolutionerer tilværelsen for ordblinde på en simpel ikke invasiv måde. Sådan bør fremtiden se ud, hvor teknologi og mennesket forenes om fremgang. Har du ikke prøvet subreader endnu, så gør det, det er risikofrit. Se nedenfor hvor simpelt det er at sætte op: