z13

Et sikkert og sundt arbejdsmiljø er et produktivt arbejdsmiljø. Alle virksomheder, uanset deres størrelse eller deres forretningsplan, skal stræbe efter at skabe et ergonomisk sundt arbejdsområde for alle ansatte – det er bare godt for forretningen.
Dårlig ergonomisk praksis kan føre til lavere produktivitet og i ekstreme tilfælde fysisk skade, hvilket naturligvis er dårligt for erhvervslivet.

1. Korrekt skærmhøjde og afstand til andre enheder

Enheder skal placeres i øjenhøjde med den person, der bruger dem. Når du kigger på skærmen, så skal det ikke kræve anstrengelse i nakken eller besvær for øjnene.

2. Justerbare stole og skriveborde

For at hjælp med en god kropsholdning og den neutrale kropsstilling skal virksomheder købe justerbare stole, møbler og udstyr i høj kvalitet. Jo flere positioner en stol og et skrivebord kan tilpasse sig, jo mere kan de skræddersys til den person, der bruger dem. Når det kommer til ergonomi, passer en størrelse bestemt ikke alle. Vi anbefaler en god kontorstol med netryg.

Du kan evt. også læse mere om ergonomiske kontorstole via linket her.

3. Arbejdsmiljøet på kontoret

Det overordnede arbejdsmiljø er ofte overset, når man snakker ergonomi. Korrekt belysning, temperatur, fugtighed og bekvemmeligheder er alle ergonomiske vigtigheder.

Belysning bør ikke forårsage blænding på computerskærme, hvilket betyder, at mange arbejdspladsindstillinger skal udstyres med blødere lyssystemer. Belysning, der er god til at læse trykt materiale, er ikke nødvendigvis den bedste belysning til computerskærme.

Temperaturindstillinger er lidt vanskeligere, da hver enkelt præference er forskellige, men alle forsøg skal gøres for at opretholde en temperatur, der er behagelig for så mange mennesker som muligt. For at forhindre skader, skal koldere temperaturer undgås.

4. Få noget bevægelse ind mens du arbejder

For kontoransatte er dette måske det vigtigste tip – stå op og bevæg dig rundt. Det er meget simpelt. En gang i timen skal arbejderne stå op og tage et par minutter at gå ned af gangen, få en drink, se ud ad vinduet, alt hvad der får dem ud af deres stol og give dem noget bevægelse.

Husk, at et sundt arbejdsmiljø er et produktivt arbejdsmiljø.

5. Se dig omkring

At se på en computerskærm hele dagen kan forårsage træthed eller irritation i øjnene. For at reducere belastningen på øjnene skal de ansatte systematisk kigge væk fra skærmen hvert 10 til 20 minut for at fokusere på noget mere end 20 meter væk. Uret på væggen, træet uden for vinduet – det er op til dig alt kan fungere. Ændring af fokus til noget i det fjerne får øjnene til at tilpasse sig og give de trætte fokusmuskler en chance for at slappe af.