z13

Flere og flere ting rykker online og foregår på computeren i dag. Den online dimension udvider sig med stor fart og bliver større og større. Vi har virkelig taget internetteknologien til os, og vi bruger den i flere og flere områder af vores liv. Nogle af dem beslutter vi selv at rykke online. Med andre bliver det bestemt for os.

Det store argument for at rykke alting online er, at det bliver nemmere og hurtigere. Vi kan sidde hjemme i vores stuer og ordne noget, som vi tidligere skulle køre efter og stå i kø for. Nogle ting er også blevet nemmere tilgængelige, fordi de er rykket online. Andre giver os flere muligheder. Vi kan fx selv vælge og streame den film, vi bedst kan lide, frem for at skulle se det, der er i fjernsynet.

Person skriver på bærbar computertastatur

Det praktiske og det sjove

Det er både de praktiske, formelle ting og de mere sjove, underholdningsmæssige ting der rykker online. Du får nu dine officielle breve i din e-boks, men du kan også se nogle af tv-programmerne, før de kommer i fjernsynet. Indbydelser til alle slags arrangementer og tilmelding til dem kan klares digitalt, og selv indkøbet af gaverne til fødselsdagsfesterne behøver ikke at trække dig uden for din dør.

Endda ting som bilkøb – og at finde vej i din bil – ferieplanlægning, bank og diverse former for underholdning foregår mere eller mindre online i dag. Noget af – eller måske det meste af – dit arbejde foregår sikkert online. Din shopping kan du også klare på computeren eller telefonen.

Finansiering

Selv mulighederne for at finansiere al din online shopping og din ferie er ved at flytte til den online dimension. Du kan sammenligne forskellige lån på kviklanet.dk og finde pengene til dine investeringer. Det tager oven i købet kun få minutter.

Et kviklån er, som navnet afslører, hurtigt. Du kan ansøge online, og pengene bliver sat ind på din konto digitalt. Du behøver ikke stille nogen sikkerhed for et kviklån, og du skal ikke forklare, hvad du skal bruge pengene til.

Overvej det altid nøje, før du optager et lån. Det gælder alle former for lån. De skal jo betales tilbage igen. Det føles meget nemt at få et større beløb ind på kontoen ved bare at lave en hurtig, online ansøgning. Du skal bare huske, at du i et antal måneder derefter skal betale tilbage på lånet. Sørg for at sikre dig, at du har plads til det i din økonomi. Ellers er det nok bedre ikke at tage på den helt store shoppingtur online.

Brætspil med brikker og terning

Husk at leve offline også

Når alting sådan rykker online, fordi det er nemmere og hurtigere, kan man nemt blive revet med. Du skal passe på, at du ikke bliver helt opslugt af den online dimension. Du lever jo også i den fysiske verden. Husk de dele af dit liv, der foregår offline.

Det samme skal du tænke på for dine børn. De vokser op med teknologien og tager den som en selvfølge og en stor del af livet. Her skal du støtte dem i at lære, at det ikke er hele livet.

Indfør fx en ugentlig aften, hvor familien sætter sig ned og spiller et brætspil sammen. Hav også gerne daglige regler om, hvornår man ikke sidder med sin mobil eller tablet.

Du skal ikke blive skræmt af teknologien. Den kan hjælpe dig med mange ting og gøre dit liv mindre besværligt. Du skal bare ikke lade den tage overhånd. Husk også at være til stede med din familie og at komme ud i naturen og bevæge dig. Nærvær og motion er nemlig to ting, der ikke kan ordnes online.