z13

Enhver selvstændig er nok særdeles godt klar over, at der følger en masse hårdt arbejde med i handlen som IT-virksomhedsejer. Ikke nok med at man skal sætte sig ind i en masse kompliceret lovgivning, så hænger man jo i sidste ende jo også på hele det økonomiske ansvar. Derfor føler mange små selvstændige da også, at de er i en langt mere sårbar position fremfor almindelige lønmodtagere, der jo netop har deres fagforeninger der kæmper på deres vegne.

Arbejde og ledighed

Selvstændige kan stadig blive medlem

Hvis du netop er eneejer i en IT-virksomhed, så er den gode nyhed at du også er kvalificeret til at blive medlem af en fagforening. Selvom man desværre ikke får særlig meget ud af mange arbejdsmarkedets overenskomster, så vil en fagforening dog stadig kunne gå ind og kæmpe for dine juridiske rettigheder via advokathjælp. Så selvom fagforeninger hovedsageligt henvender sig til ansatte, så kan man dog stadig drage fordel af et fagforenings medlemskab som selvstændig erhvervsdrivende. Der findes masser af oplysninger om dette online på de forskellige fagforeningers hjemmesider eller en af de mange fora, som nettet jo er spækket med.

Hvad med dagpenge?

Som selvstændig IT-virksomhed vil du under normalt ikke være berettiget til at få dagpenge. der er dog et par undtagelser. F.eks. hvis din virksomhed lukker, så vil du faktisk være i stand til at kunne søge om dagpenge. Det fungerer i denne forbindelse lidt som med studerende, der skal overstå en tre-ugers karenstid før de begynder at modtage dagpenge. Hvis du til gengæld går konkurs, så slipper du oven i købet for karenstiden.

Penge

Hvordan vælger jeg så den rigtige fagforening?

Hvis du som selvstændig IT-virksomhed beslutter dig for at takke ja til fagforeningen, så skal du først og fremmest vælge den, der bedst repræsenterer dine behov – og hvor du kan drage mest udbytte af det. For at kunne tage denne beslutning, så vil det derfor være værd at kigge online på de specifikke fagforeninger. Når du så først har fundet den ideelle fagforening, så er det blot med at tilmelde sig. Det foregår i dag hovedsageligt online, og tager blot få minutter inden du er oprettet som nyt medlem.