z13

Er du typen, der elsker at lave mad med gode råvarer og nænsom hånd? Ja? Er du så også typen, der elsker at være med på bølgen, når det gælder smart teknologisk udstyr og gadgets med alt, hvad dette indebærer? Så er sous vide helt sikkert lige noget for dig. Først kom det elektriske stegetermometer, men nu har gastronomiscenen disket op med et helt nyt og meget mere avanceret aggregat til at tilberede kød til perfektion. Så hvad er sous vide helt præcist? Læs med herunder og få svaret.

En gammel kokkehemmelighed

Faktisk er sous vide ikke så ny en opfindelse endda. Det siges, at det faktisk er noget, der har eksisteret i rigtig mange år. Førhen har det dog kun været noget, som professionelle kokke på restauranter brugte til altid at sikre sig at kødet blev fuldstændigt perfekt tilberedt. Det nye består i, at sous viden nu er trængt ind i det danske hjem og hverdagskøkken. Derfor kan man nu som gennemsnitlig madlaver også selv hamle op med det lækre kød, som man bestiller på de fine restauranter.

kebab

Hvad er sous vide så for noget?

Du sidder sikkert og tænker: Hvad er det så helt præcist en sous vide er, og hvad er det, den kan, der er så fantastisk? Jo, sous vide er en metode inden for tilberedning af kød, der gør at kernetemperaturen bliver helt perfekt hver evigt eneste gang. Hvordan kan det lade sig gøre? Måden, den virker på, er at man vakuumpakker kødet og lægger det i et vandbad. Dette vandbad har den helt rette temperatur alt efter, hvilken slags kød, der er tale om. Dette opnås ved at sænke en sous vide-stang ned i vandet, som sikrer den rette temperatur hele tiden. Her skal kødet ligge i adskillige timer, før man pakker det ud og stege det i meget kort tid. På den måde bliver tilberedningen perfekt. Vil du vide mere om sous vide , og hvordan man bruger den, så følg dette link. Her kan du blive meget klogere, så du kan komme i gang allerede i dag.