z13

I gamle dage var en puslepude blot en puslepude. Det var et underlag med skum, hvor man kunne skifte baby. Gennem tiden er der blevet udviklet en del på området, men særligt i den senere tid, er der kommet rigtig meget fokus på alt omkring pusletiden af den lille. Nu gælder det om at skabe et trygt og godt pusle miljø, hvor barn og forælder kan skabe nogle tætte bånd. Det er altså langt fra blot et sted, hvor de beskidte bleer skiftes ud med nye.

Bleer

Det online liv sættes på pause, når der skal skabes hygge omkring puslingen

Især i den første tid, hvor man som forælder skal lære sit lille nye barn at kende, så gælder det om at skabe nogle intime øjeblikke. Der skal skabes øjenkontakt med barnet og der skal skabes ro, glæde og tryghed. Dette er derfor et af de få tidspunkter i vores moderne tid, hvor vi lægger al elektronik på hylden og tager en pause fra den online verden. 

Ikke alle børn er lige begejstrede for at blive skiftet, så det kan være en udfordring som forælder at gøre pusletiden hyggelig og spændende for barnet. Når der pusles, så har barnet far eller mors udelte opmærksomhed.

Der er flere tiltag, man kan gøre, for at skabe det perfekte pusle miljø. Sørg for, at der er nogle spændende ting, som barnet at kigge på – især hvis det ikke er stor fan af at blive puslet. Sæt eksempelvis nogle billeder op i loftet eller på væggene og hæng gerne en uro eller lignende, som barnet kan se på. Der behøver ikke at være en hel masse fancy, for de små bliver nemt overstimuleret. Vælg noget i rolige farver og eventuelt en uro med rolig musik. 

Mor og barn

Nyheder inden for puslepuder

Sørg for at det altid er en positiv ting for barnet at blive skiftet. Giv dig god til og pludre løs med barnet. For at barnet er veltilpas, så gælder det selvfølgelig om, at barnet ligger behageligt. Og her har der åbnet sig en masse muligheder i forhold til puslepuder af høj kvalitet, og det er nemt at finde en puslepude, der opfylder ens behov. Der findes blandt andet:

  • Den traditionelle puslepude med skum og betræk
  • Puslepude til væghængt puslebord
  • Leander puslepude

Den mest kendte type af puslepuder er den, der er lavet i skum og som har betageligt betræk. Denne type er lavet af flere forskellige mærker og med flere flotte designs. Man kan også få en lidt tyndere udgave, såsom BabyDans puslepude, der passer til et væghængt puslebord. Denne er tynd, så den kan slås sammen med puslebordet.

Den nyeste og mest innovative på markedet i øjeblikket er Leander puslepude. Denne er modsat de andre typer ikke skum med aftageligt betræk. Det er naturligvis praktisk, at man kan tage betrækket af de andre typer og vaske det, men i modsætning til dem, så har Leander puslepude en vandafvisende overflade, så den i stedet blot skal tørres over med en fugtig klud. Den er designet således, at baby er lidt hævet i hovedenden og langs kanterne er der en forhøjning, så baby ikke triller ud over kanten. Den er skridsikker og uden skadelig kemi. Alt dette til sammen har medført, at den har taget markedet med storm.