z13

Verdens gamere er efterhånden blevet godt forvænnede. Først og fremmest er gamingindustrien blevet en stadig større og mere velhavende industri. Dem der producerer de bedste og mest populære spil, og konsoller for den sags skyld, kan nemt gå hen at gøre det til en millionforretning. Det betyder, at vi konstant ser indbyrdes konkurrence i branchen i form af bedre, hurtigere og pænere spil og konsoller. Hvis der findes en konsol, som mere end nogen anden er beviset derpå, så må det være Sonys PlayStation, som i skrivende stund er på sin 5. generation.

Bedre specifikationer

Teknologisk overlegenhed

PlayStation 5 rygtes i hvert fald at være på vej, hvilket endnu en gang er bevis på den størrelse, gamingindustrien har vokset sig til. Lækager og rygter i alverdens medier er blevet hverdagskost. Skal man dog tage de rygter, der florerer for gode varer, lyder det til, at PlayStation 5 lander på verdensmarkedet i slutningen af året i tide til julehandlen. Spørgsmålet er så, hvorvidt den nye opgradering af Sonys berømte spillekonsol rent faktisk kan være det værd. Skal man købe den, sætte den på ønskesedlen eller bare helt glemme den?

Lytter man til rygterne lyder det til, at PlayStation 5, på et rent teknisk niveau, bliver en bemærkelsesværdig opgradering fra den seneste PlayStation 4. Det skyldes i særlig grad en overlegen harddisk, om end grafikchip og processor blandt andet også har nydt forbedringer. Det vil altså sige, at de spil du kan forvente at spille på en eventuel ny PlayStation 5 også bliver så meget desto hurtigere og smukkere. Er du altså en af dem, der elsker at fylde med på kanten af gamingindustrien for at holde dig om, hvad der rent faktisk er muligt, er PlayStation 5 altså det oplagte valg. PlayStation har altid været en del af den teknologiske front i gamingverdenen. 

 Den er dyr

Høj pris

For mange er teknologien og ideen om nye og bedre spil dog ikke det eneste, der kan være med til at lokke. Prisen skal også helst være i orden. Desværre har PlayStation aldrig ligefrem haft for vane at være billige. Det gælder særligt ikke den nye PlayStation 5, der i øjeblikket rygtes at skulle gå for 7000 kroner, hvilket er betragteligt over prisen for forgængeren. Heldigvis kan du dog også udnytte ankomsten af PlayStation 5 til markedet ved at få fingre i en nu langt billigere PlayStation 4.