z13

Man bruger efterhånden internettet til stort set alting. Det er som medie blevet en så integreret del af vores hverdag, at de flestes liv ville bryde sammen, hvis det pludselig forsvandt. De fleste er dybt afhængige internettet i flere forskellige sammenhænge, og det er efterhånden en del af alle livets aspekter. Dette gælder både i forhold til ens arbejdsliv, hvor de fleste erhverve på en eller anden måde gør brug af IT, og hvor størstedelen af kommunikationen, vil foregå over platforme, der gør brug af internettet. Samtidig foregår en stor del af den sociale interaktion ved brugen af diverse sociale netværker.

Nedenfor kan du se en video med en PTSD-test. Bemærk at ingen online test kan erstatte lægekonsultation. Derfor bør du altid kontakte en læge for at få svar på din tvivl:

Samtidig fungerer internettet også som et enormt opslagsværk, og man er derfor sikret altid at kunne få svar på sine spørgsmål uanset, hvad man spørger om, og hvornår man spørger om det. Dette bruges selvfølgelig i en række fjollede sammenhænge, hvor man kan få lukket diverse familie diskussioner ved at søge på nettet eller kan finde den sang, som man har haft på hjernen hele dagen. Dog kan internettet samtidig også bruges til at svare på vigtige personlige problematikker. Da der er en lang række tabubelagte emner i dagens samfund, er det ikke altid, at man tør spørge i et åbent forum. Her kan man være heldig at få svar på nogle af disse spørgsmål ved at søge mod internettet.

 

Et eksempel på et sådant emne kunne være PTSD. Selvom det måske ikke ligefrem er et tabubelagt emne, er det ikke en diagnose, som man har lyst til at kaste om med sig. Dog er det samtidig også en diagnose, som kan være svær at finde ud af, og de fleste vil derfor også have en lang række spørgsmål, hvis de oplever PTSD symptomer. På den måde kan man komme nærmere på, om man faktisk er ramt af dette ved hjælp af en PTSD symptomer test, og samtidig også få svar på, hvor og hvordan man kan få hjælp.

Internettet kan skabe fællesskaber

Lider man at PTSD, er der ingen tvivl om, at folk omkring en selvfølgelig vil gøre, hvad de kan for, at man har det godt. Dog kan det være svært at snakke med familiemedlemmer om de PTSD symptomer, som man oplever, da de ikke selv har prøvet det. Derfor kan det også være en god hjælp, hvis man får kontakt med andre, der oplever det samme. Her kan internettet endnu engang være behjælpelig, da der her findes alle mulige typer af fællesskaber, og man kan derfor også være sikker på at finde et samlingspunkt for folk med PTSD.

Hav din hjælp med alle steder

Hvis man er diagnosticeret med PTSD, er der ingen tvivl om, at man selvfølgelig har behov for en form for hjælp. Dette vil ofte være en person, som man kan snakke med. Dog kan man ikke regne med, at denne hjælp altid er tilgængelig, og samtidig kan man også komme til at føle sig begrænset, hvis man altid skal holde sig i nærheden af denne person. Heldigvis bryder internettet med konceptet tid og rum, og man kan derfor enten finde hjælpemidler mod PTSD symptomer eller snakke med sin psykolog over nettet. Hvis man ikke er sikker kan en PTSD symptomer test give en form for afklaring.