z13

Arbejdet fylder meget i vores liv. Vi tilbringer mange timer på vores arbejdsplads, og for nogle mennesker fylder arbejdet endda stadigvæk noget, når de får fri. Det er derfor på mange måder vigtigt, at vi trives ved vores arbejde og er glade for hele arbejdsmiljøet. Dette miljø kan være bestemt ved mange ting. Nogle mennesker sætter især pris på det sociale, mens det for andre er et spørgsmål om produktivitet, plads til forskellighed eller godt samarbejde. Mange mennesker kan dog blive enige om, at også de fysiske omgivelser på arbejdspladsen spiller en stor rolle for ens tilfredshed og velvære. Det er derfor vigtigt, at vi prioriterer et funktionelt kontor, som afspejler vores personlige smag og behov. 

arbejdsplads

Et nydeligt kontor

I og med at vi tilbringer uhyre meget tid på at være på vores arbejdsplads eller på at tænke på den, er det meget vigtigt, at vi er glade for vores arbejde. Flere og flere mennesker lider af arbejdsrelateret stress, og det er på den måde meget vigtigt at kommunikere sine behov klart og tydeligt til sine kolleger og chefer. Et rodet, mørkt eller ikke hyggeligt kontor kan være med til at fremme negative følelser om arbejdet, mens et hyggeligt, lyst og rent kontor kan gøre underværker for ens velvære. Først og fremmest er det vigtigt, at ens kontor er ryddet op og er rimelig rent. Det kræver ikke enormt meget arbejde at gøre grundigt rent, og det er ofte de samme ting, som for eksempel vinduespudsning, der kan gøre den største forskel. Forskellige sorteringssystemer kan være med til at hjælpe med oprydningen og skabe orden i ens papirer.  

glad

Hyggen er vigtig

Et kontor kræver også en vis portion hygge, for at man kan føle sig tilpas. Det er de små, gennemtænkte ting, der kan skabe mest hygge. Så måske det er på tide, at du udsmykker dit kontor med kunst på væggene eller billedrammer af dine børn. Måske det er nu, at du skal anskaffe dig en hundeseng, så din firbenede ven kan komme med på arbejde og skabe god stemning på arbejdspladsen. Også planter kan give dit kontor det, det mangler, og være med til at bringe lidt natur indendørs. Derudover forbedrer mange planter luftkvaliteten og kan bidrage til en god arbejds-atmosfære. Man kan derudover også overveje at installere nye lyselementer eller persienner, så kontoret kan nyde godt af et nyt lysindfald og effektivisere arbejdet. Kort sagt findes der masser af muligheder for at gøre sit kontor endnu mere hyggeligt, og det handler bare om at gribe dem.