z13

Der bliver nogle gange opstillet et falsk modsætningsforhold mellem det at leve et klimavenligt og grønt liv, og så det at bruge den nyeste teknologi. Det behøver dog på ingen måde at være tilfældet, og faktisk er det ganske ofte fuldstændig omvendt. Selvfølgelig er det på ingen måde godt for miljøet, hvis du køber en ny mobiltelefon hvert eneste år for så at smide den gamle ud, men meget ny teknologi er faktisk langt mere energibesparende, og det kan endda i mange tilfælde være med til at gavne klimaet.

Flot park

Klimavenlig opvarmning

Det er for eksempel tilfældet med en teknologi som varmepumper. Varmepumper er selvfølgelig på ingen måde en ny teknologi, om end de selvfølgelig bliver bedre og mere effektive år for år. Varmepumpen er dog det oplagte sted at starte, hvis du godt kunne tænke dig at gøre dit liv og dit hjem mere klimavenligt. Det er nemlig indiskutabelt den mest klimavenlige måde at opvarme sit hjem på. En varmepumpe er nemlig lige præcis, hvad det lyder til. En pumpe, der bruger varmen fra enten luft, vand eller jord udenfor til at varme dit hjem.

Roning

Kom udendørs med familien

At gøre sit hjem klimavenligt handler dog i mindst lige så høj grad om ikke at befinde dig i det. Tag i stedet hele familien med på skovtur. Så kan I nemlig opleve den fantastiske natur, vi bør redde, og så kan I ovenikøbet spare en masse strøm, vand og varme. 

Får man det gjort til en vane at bruge tid udendørs, vil man med tiden kunne se aftrykket på elregningen, og i sidste ende bliver det utvivlsomt også til et mindre aftryk på klimaet. Det kan dog være svært at få lokket sig selv eller børnene med udenfor. Især hvis destinationen altid skal være en skov langt væk. Så er det langt mere håndgribeligt at lave nogle projekter i haven sammen. Det kan være alt lige fra at plante en ny hæk til at lave bål af gamle grene. 

Endnu en god mulighed for at komme udenfor, er hvis du dyrker en sport, der kræver det. Begynd derfor gerne på cykling eller roning. Så har du en god og sund undskyldning for at bevæge dig udenfor, og med en romaskine eller motionscykel i stuen, kan du holde det ved lige, når der er is på vandet og glatte veje. Generelt er det faktisk så heldigt, at et klimavenligt liv også er et sundt liv.