z13

Når man har noget, man er glad for, og som koster mange penge, kan det være en rigtig god idé at købe en forsikring, så man er dækket, hvis noget skulle ske. Dog er der så mange forskellige forsikringer, at det kan være svært at finde rundt i. Her er samlet information til lidt forskellige forsikringer, så du kan få styr på sagerne.

Fjernsyn og gaming

Hvad er formålet med forsikringer?

Formålet med forsikringer er at give dig økonomisk støtte, hvis noget, du har forsikret, er blevet beskadiget, stjålet eller ødelagt. Forsikringen kan altså ikke på magisk vis give dig det ødelagte eller forsvundne tilbage, men de kan give dig penge, som du kan bruge til at købe en erstatning. Det kan være en stor hjælp, og det er med til at give mere ro i sindet, når man i hverdagen ved, at det, der er vigtigt for en, er dækket ind. Det behøver ikke at være dyrt at have en forsikring; du kan sagtens finde en billig forsikring, der stadig giver dig alt det, du har behov for. Det kan for eksempel være, hvis du ejer en dyr computer, stereoanlæg eller noget helt andet; du får ofte muligheden for at tilpasse forsikringen til dine krav.

Indboforsikring

Indboforsikringen er til dig, der gerne vil sikre dine ejendele. Det varierer lidt fra selskab til selskab, hvad den dækker over, men den dækker sædvanligvis skader såsom brand og vandskader og også tyveri. Dog kan man ofte justere og tilkøbe ekstra, så forsikringen dækker alle dine behov. Hos nogle selskaber kan man tilkøbe tillægsdækninger, som for eksempel elektronikforsikringen, der har mere fokus på det teknologi, som du ejer. Det er noget, du skal være opmærksom på, og eventuelt spørge til, hos det individuelle selskab, som du overvejer. 

Husforsikring

Man kan sige, at indboforsikringen dækker det, der er inde i huset, og at husforsikringen dækker selve huset. Husforsikringen dækker nemlig skader på dit hjem og dets faste inventar. Som ved indboforsikringen, er det pludselige, uforudsete skader, som gælder. Det vil altså sige brand, storm og vandskader, men også el-skader, indbrud og hærværk. Uforudsete skader er altså skader, som du ikke kunne se komme. Hvis der bliver stjålet noget, fordi din hoveddør var ulåst, eller hvis et vandrør går i stykker, fordi du ikke har vedligeholdt det, er det altså ikke sikkert, forsikringen vil dække, da du kunne have undgået de skader.

To mennesker og papirer

Tillægsforsikring

Du vil ofte blive tilbudt en tillægsforsikring, når du køber dyrere varer såsom teknologi og hårde hvidevarer. Det er for at sikre, at disse ting bliver ordentlig dækket, da deres pris typisk ikke er ligesom den gennemsnitlige pris for ejendele dækket af en indboforsikring. Det kan variere fra selskab til selskab, men ofte vil denne forsikring dække for flere forskellige skader end en almindelig indboforsikring, fordi tillægsforsikringen kun dækker for en enkelt genstand. Det betyder, at du altså også kan få erstatning, hvis du selv gør noget, der ved et uheld forvolder skade på genstanden. Dog skal du være opmærksom på, at denne type forsikring ofte har en udløbsdato alt efter, hvornår genstanden er købt.

Pas på dig selv og dine ting

Der er mange flere forsikringer tilgængelige, men disse forsikringer er mest relevante for dig, der har et hus fyldt med ejendele, som du sætter pris på. Om du ejer en masse teknologi eller ej, så er det en god idé at blive dækket ind af forsikringer.