z13

Flere og flere virksomheder benytter sig i dag af cloud platforme til at drive deres forretning. Blandt de største udbydere er Microsoft, Amazon og Google, der leverer cloudplatforme under navnene Microsoft Azure, Amazon Web Services og Google Cloud. Men hvad er fordelene og ulemperne ved de tre udbydere? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Microsoft Azure: Fordele og ulemper

Det kan være en god idé, at tage et kursus i Microsoft Azure, hvis du ikke er bekendt med det populære cloud platform, der blev lanceret i 2010 af Microsoft og eftersigende har alt, hvad en virksomhed skal bruge. For Azure har over 100 forskellige services, der strækker sig fra Machine Learning til analyser, og her er en stor fordel blandt andet, at du kun betaler for de services, du rent bruger, da disse “lejes”.

En af ulemperne ved Microsoft Azure er imidlertid, at det kræver en vis ekspertise at benytte sig af platformen, men dette kan, som tidligere nævnt, læres på et Microsoft Azure kursus.

Amazon Web Services (AWS): Fordele og ulemper

Amazon Web Services, der også kendt under forkortelsen AWS, er internet handelsvirksomheden Amazons svar på en cloud platform, der tilbyder mere end 200 forskellige services. 

Men dette betyder ikke meget, hvis man kaster blik på ulemperne ved AWS, der især omhandler platformens prisstrategi, som er svær at blive klog på. Mange kunder ender derfor med at at betale ekstra, hvilket bestemt trækker ned i sammenligningen med Microsoft Azure og Google Cloud.

Google Cloud: Fordele og ulemper

Google Cloud er software- og IT-virksomheden Googles platform. Platformen har et godt analyseapparat og Google er dygtige til Machine Learning. 

Men Google Cloud har dog også sine ulemper i sammenligningen med de andre platforme. Eksempelvis tilbyder Google Cloud i skrivende stund kun lidt over 60 services, hvilket blegner en smule i sammenligning med Microsoft Azure og AWS, der som tidligere nævnt tilbyder henholdsvis 100+ og 200+ forskellige services. 

 

Som du kan se, er der fordele og ulemper ved alle tre platforme. I sidste ende handler det altså om, hvilken udbyder din virksomhed kan drage mest nytte af. Men når det er sagt, forekommer Microsoft Azure som et godt kompromis, hvis man sammenligner med de to andre platforme, da du ikke kan ændre på Google Clouds få services eller AWS` prisklasser, men det er muligt at lære mere om de færdigheder, som Microsoft Azure kræver, på et Microsoft Azure kursus.