z13

Nogle gange bliver ens karriereliv kedeligt, og derfor kan det blive nødvendigt at søge nye udfordringer. Men når man skal ud og søge nyt arbejde, hvorfor så ikke overveje de forskellige muligheder som findes? 

Når du arbejder som webdesigner, så er det muligt at få arbejde som fastansat hos et firma, men det er også muligt at arbejde som freelancer. Læs med herunder og bliv klogere på fordelene og ulemperne ved disse to former for ansættelse. 

Fastansat

Hvor meget tjener man i løn?

Fastansat:
Når du som webdesigner bliver fastansat hos et firma, så forhandler du din månedlige løn med din arbejdsgiver, når du er blevet ansat. Den fordel, som fastansættelse har i forhold til løn, er, at du får en fast indtjening hver måned. Dette kan dog også være ulempen; du tjener måske mindre, end du har potentialet til. 

Vil du kende svaret på spørgsmålet: ”hvad tjener en webdesigner” har du også mulighed for det.

Freelance:
Som freelancer har du omvendt muligheden for at sætte pris på din egen tid. Dette kræver dog, at du formår at forstå, hvad dine evner ca. er værd og ikke skruer prisen for højt i vejret. Ulempen ved freelance arbejde er, at man ikke er sikker på, hvor mange penge man tjener hver måned. Til gengæld har man muligheden for at tjene flere penge, jo mere man arbejder.

Hvis du vil vide mere, så får du svar på spørgsmålet ”hvad tjener en freelancer”.

Mand foran computer

Hvor meget frihed har man? 

Fastansat:
Som fastansat varierer det fra arbejdsplads til arbejdsplads, hvor meget frihed man har i sit arbejde. Der er naturligvis nogle arbejdspladser, som er mere strikse end andre. Fordelen er dog, at du ikke behøver at sætte dig selv i gang hele tide. Ulempen er dog omvendt, at man kan være uheldig og risikere at have meget lidt frihed i sit arbejde.  

Freelance:
Som freelancer har du som regel masser af frihed i dit arbejde, hvilket er en kæmpe fordel; du bestemmer ofte selv hvornår på dagen, du helst vil arbejde, og hvem du vil arbejde sammen med. Ulempen ved dette kan dog godt være, at det kan være svært at tage sig sammen til at arbejde.

Hvor meget ansvar har man? 

Fastansat:
Som fastansat får du den mængde ansvar, som du siger ja til, når du accepterer stillingen. Dette er naturligvis en fordel, hvorimod ulempen kan være, at du ikke føler, at du bruger hele dit potentiale. 

Freelance:
Fordelen ved freelance er, at du har ansvaret for det hele og kan gøre tingene på din måde. Ulempen er dog også, at du har ansvaret for det hele, da man let kommer til at være en ”blæksprutte”, som skal klare en masse forskellige opgaver på én gang.