z13

Hvordan ser det ud? Har du tjek på din sikkerhed, når du benytter computer, mobil eller tablet? Det er der nemlig ikke altid helt styr på. Så tjek hellere, hvordan det står til med dig.

Er du f.eks. en af dem, der har installeret et virusprogram eller et antivirusprogram? Der er stor forskel på de to. Den ene smadrer din computer; den anden gør din online færdsel sikker.

Så du kan enten have dig en sikker onlinehandling eller en noget mere tvivlsom. Løsningen eller optimeringen her er selvfølgelig et antivirusprogram, men der er også råd for overhovedet at undgå en virus i fremtiden.

Virusbeskyttelse

Virus ødelægger alt

Hvorfor antivirusprogram? Det er meget simpelt en virus er altødelæggende, hvis den får lov. Sådan er tilfældet selvfølgelig ikke altid, nogle virus er værre end andre, som med menneskelige virusser.

Men det gælder, at en virus ikke vil din computer det godt. Derfor skal du forsøge at modarbejde den fra starten. Får den frit løb kan det koste dig en computer, eller at du skal gendanne hele skidtet.

En virus er altså, som for os mennesker, ikke noget, vi ønsker at få på os. Den skal helst holde sig på en sikker, lang afstand. Så vi ikke bliver smittet og ikke bliver syge.

Find noget hjælp

Hvad er det så, du gør? Du får dit en gratis antivirus fra Avast. Altså et antivirusprogram, om det er fra Avast eller andre kan være at mindre betydning. I første omgang handler det bare om, at du skal have et antivirusprogram.

Derefter er det vigtigt at programmet er fra Avast. De har nemlig noget at byde på, så at sige. Med mange år i branchen og med en fantastisk brugervurdering, er Avast ofte en udbyder, der bliver fremhævet.

Så det skal klart være med i dine overvejelser, når du skal finde dit antivirusprogram. 

Som det tredje punkt skal du tænke over, hvor vigtig din sikkerhed er for dig. For du kan hente gratis antivirusprogrammer. Ulempen er selvfølgelig, at de ikke er lige så gode som en pakke, du skal betale for.

Det kan være nødvendigt med et bedre antivirusprogram, eller det kan være unødvendigt, det må du gøre op med dig selv. Avast har også et gratis program.

Sikkerhed

Minimer din risiko for virus i fremtiden

Den sidste hjælp er at undgå virus i fremtiden. Altså helt undgå overhovedet at blive smittet. Det er så simpelt som det.

Det gør du, ved at være sikker i dine digitale handlinger. Du kan stille spørgsmål som: Er denne side sikker? Hvad er konsekvenserne ved at klikke her? Ser det her troværdigt ud?

Altså er det rimelig simpelt brug din sunde fornuft. Du bruger den jo allerede, når du går rundt i den fysiske virkelighed, så hvorfor smide den ud, når du er i den digitale. Der er faktisk ikke den store forskel på de to ´virkeligheder´, blandt andet derfor er omtanke og sund fornuft stadig gældende.

Husk nu at tænke på det, næste gang du surfer rundt og er bange for at få dig en virus. Ofte er de til at gennemskue.