z13

I vore dage er der mange forskellige styresystemer til de mange og uensartede elektroniske genstande, som vores dagligdag i mange henseende næppe kan være foruden. En computer kan være defineret ved flere forskellige ting. Det er i denne henseende ikke udelukkende bærbare computere, eller stationære for den sags skyld, der med rette kan bære betegnelsen computer. Telefoner, såsom moderne Iphones, er også computere. Fælles for dem alle er, at de er betinget af styresystermer. Dé anordninger, der gør, at computeren fungerer, som den gør. Styresystemer er vanedannende. Har man prøvet Windows eller Mac i mange år, bærer det vidne om, at man finder tryghed i det vante. Windows styresystemer, eksempelvis, findes i mange varianter – og ikke alle er lige gode til ens konkrete formål. Behovene er vigtige.

Windows styresystemer er tilpasset den konkrete brug

De forskelligartede styresystemer, som Windowskoncernen udvikler, er tilpasset den specifikke brug, som de pågældende brugere af produktet skønnes at have brug for. De forskellige opgradereringer af de respektive styresystemer, og opgraderinger af selvsamme, sker i takt med de øvrige programmer, som det udviklende teknikmarked gør muligt. Et styresystem som windows er dog ikke udelukkende beregnet på at inkorporere de nyeste og bedste teknologiske fremskridt, i deres samlede produkt. Styresystemer er uhyre komplekse, og deres tilgængeliggørelse for almene brugere – siden de fleste af gode grunde er foruden indgående kendskab til programmering og deslige – er mindst lige så væsentligt. Ingen, der bruger et givet styresystem, bryder sig om, at det er uoverskueligt, hvor end teknisk imponerende det måtte forekomme. windows 10 styesystemer er derfor et eksempel på, at du kan erhverve dig et særdeles imponerende styresystem i  spitzenklasse til din computer, men af samme grund finde, at præcist dette system er ganske unødvendigt, sågar til tider en hæmsko for, den konkrete computerbrug i din dagligdag.

Windows 10

Kend den væsentlige forskel mellem Windows Professional og Windows Pro

Windows, og dette gælder også andre firmaer der beskæftiger sig med styresystemer, anbefaler derfor deres kunder, at anskaffe sig de billigste versioner (hvor kvaliteten stadig er upåklagelig) hvis de ikke har synderlig meget brug for øvrige programmer, som de dyrere og mere avancerede varianter tilbyder. Dette hænger naturligvis sammen med brugervenligheden. Virksomheder, store som små, der har brug for at holde styr på virksomhedens forskelligartede og mangfoldige data, har brug for et ordentligt og velsmurt system. Det kan være alt fra interne dokumenter til kommunikation med en server eller webhosting. Det er af denne grund, at er der mange nyttige funktioner til dette formål, som er indeholdt i Windows systemets ’Professional’ udgave.

Windows 10

Til private brugere, hvor nogle til tider helt andre behov ønskes opfyldt, har koncernen udviklet deres ’Home’ udgave. Begge versioner, der internt varierer i forhold til specifikationer og prisklasse, er blevet lanceret side om side i en årrække, og er en ganske fortrinlig måde at danne sig et indledende overblik over, hvilket styresystem der ville passe til én. For mange – og en vis sympati må indrømmes her – virker det som en uoverkommelig byrde, at skulle kigge en brugermanual igennem, der kan dokumentere tilsyneladende minitiuøse detaljer ved et produkt. Trangen til at komme igang uden for mange forbehold, er stor.

 

Alligevel vil det være til stor hjælp for anskaffelsen af det rette styresystem, om man kiggede de enkelte specifikationer igennem, og som minimum gjorde sig det klart hvilke uundværlige krav, som styresystemet skulle besidde, for at ens hverdag med computeren kan hænge sammen. Der er mange gode måder at rådføre sig på, enten via forskellige netsider, der beretter om produktet, eller via forhandleren. Det vil ikke kræve det store, at sætte sig ind i, hvad disse forskellige funktioner kan gøre for én, og i det lange løb vil det spare én en masse penge og tid. Anskaffelse af styresystemer bliver desuden leveret digitalt, hvilket er særdeles bejligt ud fra et praktisk, og tidsmæssigt hensyn.