z13

At vælge den perfekte laptop kan være lidt af en udfordring. Der er så mange forskellige computere at vælge imellem, og det kan virke uoverskueligt. Men vi har gjort det nemmere for dig. Her kan du læse nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at finde den helt perfekte laptop.

 

Skærmstørrelse

Først skal du beslutte hvor stor din skærm skal være. De mest populære mærker som Dell, ASUS, Acer og HP, byder typisk på tre skærmstørrelse; 13,3 tommer, 15,6 tommer og 17,3 tommer. Hvis bærbarhed har en høj prioritet, kan en 13,3 være en god ide, da dens lille størrelse, og lette vægt gør den et transportere. Hvis du laver meget grafisk arbejde, kan en større skærm være en fordel, og her ville en 15,6 eller 17,3 være det oplagte valg.

Du skal dog være opmærksom på, at 13,3-tommer laptops, ikke altid understøtter de samme avancerede Intel Core i7-CPU’er eller imponerende grafikkort, som du kan finde i deres 15,6-tommer modstykker. Ofte vil de mindre laptops, også have et mindre udvalg af porte.

computer med bærbar

Tastatur kvalitet

Hvis du kommer til at skrive meget på din laptop, er det vigtigt at du finder en laptop med et behageligt keyboard. Da alle har forskellige præferencer, kan det være en god ide at prøve tastaturet, før du køber laptoppen. Du kan derfor besøge butikken og prøve deres forskellige computere og deres keyboard. Derudover er der også en god ide, at prøve familie og venners forskellige laptops, for at se om der er en der passer lige til dig. Vi anbefaler at du giver dig god tid til at finde den rette keyboard, da det kommer til at betyde meget for dit brug af computeren. Sørg også for, at tastaturet også er baggrundsbelyst. På den måde kan man skrive med en nemmere visning på tasterne i svagt oplyste omgivelser.

 

CPU

Når man taler bærbare computere kommer man ikke uden om CPU. Du kan vælge mellem  Core i3, Core i5 og Core i7. Core i3 er ikke stærke nok, så du skal minimum vælge en Core i5 udgør der findes i de fleste almindelige computere. En Core i5 er stærkt nok til at yde kraft nok til at du kan bruge alle de normale programmer. Men hvis du skal bruge laptoppen til mere krævende opgaver, som f.eks. videoredigering og større grafiske opgaver, kan det være fornuftigt at vælge en laptop og en Core i7-baseret system

computer

 

Husk at vedligeholde din laptop

Uanset hvilken laptop du vælger, skal du huske at vedligeholde den, ligesom du skal vedligeholde din krop. Hvis du f.eks. oplever søvnløshed, uro og depression, bør du overveje at bruge CBD olie. Til at vedligeholde din computer er det vigtigt du anvender et sikker anti-virus program. Det er også vigtigt at du holder din computer fri for støv. I den sammenhæng er det vigtigt at du aldrig bruge en klud, med derimod komprimeret luft på dåse.