z13

Der er typisk meget fokus på hardware – for eksempel selve computeren, telefonen, tabletten eller konsollen, vi bruger. Men faktisk ligger meget af magien, vi faktisk har i dag i den software som ligger bagved.

Her er et par eksempler på helt fantastiske typer software, som bare gør det sjovere at være lidt nørdet i dag.

Software du kan tale med

Det var længe en drøm for mennesket at kunne opfinde eller skabe noget selv, som vi kunne interagere med i den virtuelle verden. Det må man sige, vi er ved at have lykkedes ret godt med.

Med virtuelle assistenter er det blevet sjovt at bede om hjælp, og de fleste har nok i den første interaktion testet hvor avanceret spørgsmål, man kunne stille, og hvilken type svar man i så fald ville få igen.

De virtuelle assistenter er heldigvis ikke uden tålmodighed og humor. Både Apples Siri, Googles Google Assistant, Amazons Alexa og Microsofts Cortana er skabt med finurligt software, så de kan rappe, beatboxe og fortælle os vittigheder – uanset hvornår på døgnet, vi måtte ønske dette.

De har dog også andre mere brugbare funktioner, som stadig gør det sjovt at være lidt nørdet. For eksempel kan de hjælpe dig med at søge efter information, musiknumre, skrive ting ned, foretage opkald eller stille et stopur eller en alarm for dig.

software_sjov_windows_smart_phone_

 

Vi håber fremtiden fortsætter med at dyrke disse hyggelige virtuelle assistenter, og at deres software kun bliver bedre med tiden.

Software der gør livet lidt sjovere

Inden for de sidste par år, er der også for alvor gået sport i at skabe software, som gør livet nemmere og hurtigere. Særligt sidstnævnte har der været stor fokus på. De fleste mennesker hader nemlig at skulle vente på deres langsomme teknologi – uanset om det er på arbejdet eller derhjemme.

Det har Microsoft for alvor noteret. Og med det nye Windows 10  operativsystem er selve opstarten blevet fænomenal hurtig. Så nu behøver du ikke længere at tænde din computer et stykke tid inden du skal bruge den. Hav gerne kaffe og snacks klar idet, du trykker start!

Desuden er Start-knappen også tilbage – en funktion nogle har savnet mere end andre. Men med Windows 10 er den tilbage på skærmen igen.

Software der hjælper dig i hverdagen

Til allersidst må der også slås et slag for den slags software som i dag hjælper os i hverdagen, og for manges vedkommende er blevet helt uundværligt. Her tænker vi særligt på GPS, som heldigvis er indbygget i alle smartphones i dag.

software_sjov_smart_phone_

 

Vi ved ærligt talt ikke, hvad vi skulle gøre uden GPS. De fleste kommer desuden med (for det meste) gode forslag til, hvilken rute der er mest fordelagtig i trafikken, og giver også mulighed for at downloade kort, hvis du for eksempel ikke har dataroaming på din næste ferie.

Afslutningsvis vil vi også gerne slå et slag for den type software, som gør os bedre. Her tænkes særligt på apps til at lære nye kundskaber og sprog, til træning og til madlavning. Uden denne her type software ville mange af disse ting fortsat være utilgængelige for rigtig mange mennesker.