z13

Smartphones. Der er efterhånden så mange, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Og i dag går det simpelthen bare ikke at gå rundt med en ældre mobiltelefon i hånden. Du mister for mange af de muligheder, som eksisterer med moderne telefoner. Vil du vide mere om, hvad en smartphone er, så har vi skrevet om det. Vil du vide, hvordan du vælger den rigtige, så læs videre!

Operativsystem på din smartphone er vigtigt

Operativsystemet kan ses som basen for din telefon. Det er dette, som bestemmer, hvordan bestemte funktioner på din telefon udføres – hvis det skal siges på den mindste nørdede måde.

De to helt store spillere er her Apples iOS og Googles Android. iOS er kendt for at være lidt mere brugervenligt, mens Android giver mere frihed. Her er det altid en god idé at prøve de forskellige muligheder.

Du bør dog vide, at bestemte apps nogle gange kun udvikles til ét operativsystem. Har du en smartphone nu med bestemte applikationer, som du elsker, så bør du overveje operativsystem. Det samme gælder, hvis du bruger en applikation til arbejdet, som bare ikke kan erstattes!

Smartphone

Hvor stor skal skærmen være?

Smartphones kommer i mange forskellige størrelser og også en del former. Størrelsen er vigtig, siden hele skærmen jo er baseret på berøringsfølsomhed.

Man kan generelt sige, at små smartphones har en skærm på under 5 tommer, eksempelvis Google Pixel 2, mens store smartphones er over 5.5 tommer, såsom iPhone 8 Plus. De små er til dig, som går op i kun at skulle bruge én hånd eller som har små hænder. Store modeller er primært til personen, som ser film eller spiller spil på telefonen. I mellem 5 tommer og 5.5 tommer er der også muligheder, men de kan bruges af nærmest alle.

Hvor meget hukommelse skal din smartphone have?

Hukommelse i en smartphone er med til at bestemme, hvor meget data, der kan lagres på den. Dette er vigtigt at overveje – ingen af os vil til at slette de fine familiebilleder for at have plads til en app.

Generelt set har smartphones fået meget mere hukommelse over årene. I dag bør du ikke gå under 32 GB, hvis du altså vil sørge for, at have plads til det.

Du bør også tjekke, om den telefon du vælger har indbygget hukommelse, eller om du kan erstatte hukommelseskortet. Kan du ikke erstatte dette kort, så kommer du altså til at leve med den valgte mængde af hukommelse.

Smartphone

Batterilevetiden skal være i orden

Batterilevetiden er også vigtig, for en smartphone skal jo være mobil. Derfor skal du tænke over, hvor meget levetid, du har brug for. Er du ofte væk hjemmefra eller uden en lader i mange timer, så sørg for at vælge en model, som kan klare sig uden strøm i et godt stykke tid.

Her anbefaler vi altid at læse anmeldelser af telefonerne. Batterilevetid kan være svært at se ud fra specifikationer, og anmeldelser giver et klarere billede – så kan du vælge den bedste smartphone!