z13

Vi er, og bliver, et mere og mere teknologi-baseret samfund. Teknologi er ikke længere den overvægtige, muffin-spisende teenager på værelset, tværtimod. Siden den industrielle revolution fra ca. 1760-1840, er vi blevet et samfund med et dybt teknologisk fundament. Vi oplever hver dag behov for teknologi, og dette kan hurtigt blive for meget, i en hverdag der ellers kræver meget, lige fra børn til arbejde. 

Forretning

Hvor meget skærmtid bør børn have?

Vi vil, alle sammen, vores børn det bedste. Når vi snakker til dem, er det altid vores intention at gøre dem lykkelige og forbedre deres vilkår. Børn er, i dag, meget hurtigere og bedre til teknologi end for blot 10 år siden. Ser et barn en mobiltelefon, ved barnet med det samme hvad den kan, og hvordan man gør det. Spørgsmålet om hvor meget skærmtid børn må have er, naturligvis, op til den enkelte forældre. Skærmtiden skal dog helst ikke vare så lang tid, at barnet bliver fjernt for det rigtige liv, men barnet skal dog også kunne begå sig i den digitale verden. 

Husk at lave andet med hinanden en skærmtid

Når vi endelig har fri for arbejde, eller vi finder et sjældent lille pusterum i hverdagen, er det fristende bare at tænde for fjernsynet, udmattet efter en hård dags arbejde. Det er vigtigt at huske hinanden på, at der findes andet end arbejde og fjernsyn. Når disse sjældne, små dyrebare øjeblikke forekommer, er det yderst vigtigt at bruge dem på noget fornuftigt, og samvær. Er der pludselig en time fri, kan den bruges på at gå en tur, eller lignende. Bare så længe det er noget, som gøres sammen. 

I kan også bage sammen. Dette er hyggeligt for børn i alle aldre. Tjek denne brownie opskrift, hvis I mangler inspiration.

Elektronik

Teknologien er nødvendig for os alle

Selvom vi hurtigt kan komme op og skændes over skærmtid og computerspil, er det dog en selvfølge, at vi alle er dybt afhængige af teknologien. Dette gælder både i vores dagligdag, når vi tænder for vores telefon, eller kører i vores bil, men også når vi ikke tænker over det. Der er store systemer, der kører døgnet rundt, for at passe på vores samfund, og passer på hinanden. Vi kan forsøge at minimere den unødvendige brug af teknologi, men på et tidspunkt må vi alle erkende, at vi har brug for den. 

Hvordan vil fremtidens teknologi se ud? 

At gætte på fremtiden er altid usikkert, og vil i de fleste tilfælde være forkerte. Men spørgsmålet om hvordan fremtidens teknologi vil se ud, er et interessant spørgsmål.