z13

Arbejder man indenfor IT-området, tilbringer man ofte en stor del af sin dag stillesiddende. Man skal ikke være fysioterapeut for selv at kunne se, at det ikke er godt for kroppen på længere sigt. Derfor er det vigtigt at man er opmærksom på at komme ud og bevæge sig. Læs med i artiklen her, og bliv præsenteret for tre gode bud til hvordan du kan tage en pause fra skærmen, og i stedet få bevæget dig.

Dansende kvinde

Gå en tur med hunden

Arbejder du hjemmefra, har du her en herlig mulighed for at komme ud og få bevæget bentøjet – hvis altså du har en hund. Har du ikke, vil børnene sikkert elske at få en. For med en hund har du nemlig den perfekte undskyldning for at komme op fra stolen og ud og bevæge dig. 

En sådan en skal der nemlig gerne gås tur med flere gange om dagen. Går du en tur med hunden blot et par gange i løbet af en arbejdsdag, kommer du her ud og bevæge dig. Det er godt for kroppen, koncentrationsevnen – og i den grad hunden. 

Hop på trampolinen i haven

Har du børn, kan det være at du ligesom så mange andre andre børnefamilier også har en trampolin i haven. Ungerne plagede og plagede om at få en, og nu hvor den har stået og optaget plads i haven i et noget tid, synes du slet ikke at de får brugt den i lige så høj grad som de ellers gav udtryk for at de ville. Hvorfor ikke selv tage en tur på trampolinen i ny og næ?

Der er nemlig rigtig mange fordele ved at hoppe lidt på trampolin. Det får pulsen op, blodomløbet til at stige, og giver en skøn følelse i kroppen. Det er i den grad nemmere at koncentrere sig om sit arbejde igen, efter at have været ude en tur for at hoppe i haven. Har du ikke allerede en trampolin, kunne det måske være en idé at anskaffe en. En berg trampolin kunne måske være lige noget for dig. 

Hund i snor

Dans til din yndlingssang

En tredje idé til hvordan du kommer væk fra skærmen og op og bevæge dig i din hverdag, er at danse rundt til din yndlingssang. Det kan godt være at det føles en anelse fjollet de første fem eller ti gange, du gør det. Men det vil virkelig gøre underværker i længden at få denne form for pause i løbet af din arbejdsdag.

Når du danser, vil du nemlig kunne få brugt hele kroppen, og på den måde få gang i alle de muskler, som har været i bero hele dagen. Du kan få løsnet op for spændinger, og få pulsen op. Du vil helt sikkert have det meget bedre efter en smule dansen, og føle dig mere motiveret til at vende tilbage til arbejdet, og yde dit bedste. 

Der er altså mange forskellige ting du kan gøre for at komme op og få pulsen op mens du arbejder. Hvorfor ikke prøve dem af næste gang, du har tid?