z13

Information var engang noget, vi fik fra bøger og hinanden. I dag bruger vi internettet og dens søgemaskiner til at finde information – om det så er til skole, arbejde eller bare for sjov. Der findes nu så mange søgemaskiner, at du burde kunne finde alt den information, du nogensinde skulle have brug for. Se mere her og vær sikker på, at du altid kan finde de informationer, du leder efter.

Information fra nettet

Hvad er en søgemaskine?

En søgemaskine er en applikation, som er et program lavet til at udføre specielle opgaver, i dette tilfælde søge efter information. Den kan finde videoer, film og filer med bestemte data gemt i en computer. Vi kender nok alle sammen nogle søgemaskiner, heriblandt Google, som er et de mest foretrukne hos os danskere. Så er der nogle som Yahoo og Bing, som ikke er nær så populære som Google. Se her en oversigt over søgemaskiner.

Nogle søgemaskiner er ikke lige så brede som google, da de har specialiseret sig indenfor bedste emner eller søgninger. Det kunne være rejse relaterede hjemmesider og information, eller madlavning og bagning. De søgemaskiner er selvfølgelig kun en hjælp hos dig, hvis den information du skal finde, er indenfor de emner. Men det gør det til gengæld meget nemmere at finde, hvad du har brug for, når du kun bliver vist det bestemte emne.

Øjne på skærme

Dette er vigtigt i en søgemaskine

Vi er langt fremme i dag, og derfor ved vi godt, at internettet ikke altid er et helt sikkert sted. Det betyder, at du nok ikke bare kan søge på noget, uden at der er et sted i verden, der kan se, hvad du har søgt efter. Derfor går mange af os op i, hvordan de forskellige søgemaskiner beskytter vores privatliv. Der er nemlig nogle søgemaskiner, som har visse regler om din private data. Og selvom man aldrig kan være helt sikker, så vil de fleste af os nok hellere vælge en mere sikker søgemaskine, end en vi ved er usikker, som deler vores privatliv, sporer os eller lytter og ser igennem vores computer, mobil eller tablet.

Så en søgemaskine er ikke bare en søgemaskine, der ligger meget mere i det. Hvis du ikke ved så meget om det endnu, så kan du endda bruge søgemaskinerne selv til at finde mere information om det. På den måde kan du også sætte mere fokus på dit privatliv, da de færreste kan lide tanken om at blive set uden ens tilladelse.