z13

Der er meget at holde styr på, når man skal ud og rejse. Man møder en masse nye indtryk og støder sammen med en masse forskellige nye kulturer. For ikke at tale om fremmede sprog, valuta og regler, der adskiller sig helt fra Danmark. Derfor er det rart at kunne få hjælp fra internettet og din smartphone til at navigere i alt det fremmede. Læs mere her i artiklen om hvordan.

forskellige valuta

Få hjælp til at omregne til deres valuta

Det kan godt være kompliceret at omregne fra DKK til et andet lands valuta. I nogle lande går der mange af deres valuta på en enkelt krone, som f.eks. i Ungarn (HUF), hvor der går 47,5 HUF på 1 DKK. Dette er ikke et simpelt regnestykke at lave i hovedet. Derfor er det godt med en god valutaomregner. Her er det godt at finde en valutaomregner, der holder sig opdateret på valutakurserne, da disse kan ændre sig med tiden. På denne måde er du altid helt sikker på, hvad du betaler, selvom du ikke kender valutaen. 

udsigt fra flyvindue

Få hjælp til at forstå deres sprog

Udover at forstå valutaen kan man også have problemer med at forstå sproget i et fremmed land. Det kan især være ting som skilte, menukort og andre tekster på det fremmede sprog, som man kan have brug for at forstå. Til det findes der en app kaldet Microsoft Translator. Med denne app tager du bare et billede af f.eks. menukortet, og appen oversætter de ord, den genkender, direkte på billedet, så du hurtigt kan forstå skiltet eller menukortet.
Hvis du planlægger at rejse et sted hen i en længere periode, kan det være en fordel at lære sproget lidt. Her kan internettet også hjælpe. Der findes flere gratis apps, hvor du kan øve dig på diverse sprog. Disse apps er f.eks. Duolingo eller Drops, hvor du kan opbygge et ordforråd i mange forskellige sprog. Lokale bliver altid glade, når man har taget sig tid til at lære lidt af deres sprog, så det kan altid betale sig at gøre dette.