z13

Det at sælge sin bolig er ikke altid nogen nem proces. Først og fremmest er det bare mange penge, mange mærkelige ord og mange papirer, man skal rode rundt med, når noget så stort skal sælges. Den slags er bestemt ikke blevet nemmere, med det relativt sløve boligmarked på det seneste. Dine chancer for et nemt og hurtigt salg kan dog forbedres betragteligt, hvis bare du gør et par simple ting rigtigt. 

 Få udført en algebhandling

Gør boligen indbydende

Først og fremmest bør du være opmærksom på, at ligesom du ikke selv er rationel hele tiden, er de potentielle købere det heller ikke. Det vil altså sige, at de billige salgstricks sagtens kan virke, selvom det virker fuldstændig meningsløst. Derfor kan du med fordel pynte lidt på hjemmet, når der kommer potentielle købere forbi. De vil gerne drømme om en fremtid i en ny og smuk bolig, så du skal sådan set bare hjælpe fantasien på vej.

Det kan gøres så simpelt som ved at rydde op og gøre rent og lufte ud, så der er en dejlig aroma. Derudover kan du dog også med fordel få malet et par skallede vægge. Særligt husets ydre er desuden vigtigt, fordi det er det første, man ser. Derfor kan en nem, professionel algebehandling af tag, facade eller begge dele også være uforholdsmæssigt effektiv, når boligen skal afsættes.

Ejendomsmægler eller ej?

Det praktiske

Når først du har gjort boligen smuk og klar til salg i det henseende, er der dog også en masse mere praktiske spørgsmål, du bør stille dig selv. For eksempel skal du bestemme dig for, hvorvidt du ønsker at alliere dig med en ejendomsmægler. For nogle, særligt tidligere, har det nærmest været selvskrevet, at de skulle have en ejendomsmægler. Det er dog langt fra tilfældet i dag. Flere og flere vælger i stedet udelukkende at sælge boligen online samt præsentere boligen selv. Det er trods alt dig selv, der kender boligen og dens svage og stærke punkter bedst og derfor bedst kan give det afgørende første indtryk af boligen. Desuden er der masser af penge at spare i den beslutning, som så i stedet kan bruges til at give boligen en sidste makeover. 

Det kan tilmed være, at du kan finde penge til en egentlig renovation, hvis der er noget ved boligen, der skal rettes op på. Vi ved for eksempel at velisolerede huse såvel som huse med trægulv bare sælger bedre.