z13

Børn i dag vokser op i en digital verden. Derfor er det vigtigt, at de lærer, hvordan de skal bruge og opføre sig på internettet. Internettet er på mange måder utroligt positivt. Det gør det muligt at finde alverdens information inden for få sekunder, og derudover gør internettet det også muligt at holde kontakten med venner, der bor langt væk. Dog har internettet også nogle dårlige sider, som børnene bliver nødt til at lære at undgå.

Computer og internettet

Skab gode vaner for dine børn

For at dine børn får mest muligt ud af internettet, bliver de nødt til at lære at bruge computeren og internettet ordentligt. Man kan spille utroligt mange sjove og lærerige spil, som kan være med til at udvikle børnene, og derudover kan man også se mange gode fjernsynsprogrammer for børn på internettet. Der er derfor mange hjemmesider, som er henvendt til børn, men det er ikke sikkert, at børnene lige kender dem. Det er derfor en god idé, at du som forældre selv finder ud af, hvilke hjemmesider der er gode, og dermed lærer dit barn disse. Måske kan du også få inspiration fra andre forældre. Med gode vaner på internettet får barnet meget mere ud af det, og de bruger derfor også kun tid på de sider, der er henvendt til dem. 

De skal bruge internettet i skolen 

Internettet er ikke kun godt til underholdning af børnene. Det bliver også brugt utroligt meget i skolerne til blandt andet at søge information til opgaver. Det er derfor en god egenskab hos børnene, hvis de allerede fra små af har styr på, hvordan de bruger internettet. Derudover er det også utroligt vigtigt, at børnene får kendskab til Microsoft Office 2019, da de skal skrive opgave i f.eks. Word og lave præsentationer i PowerPoint. Hvis børnene har lært at bruge nogle af disse programmer hjemmefra, vil det være meget nemmere for dem, når de skal i gang med at bruge dem i skolen. 

Skole

Brug tid med børnene foran computeren

Når du skal sikre, at dine børn bliver fortrolige med computeren og internettet, er det derfor en god idé at bruge tid sammen med dem foran computeren. Børnene synes først og fremmest, at det er hyggeligt at surfe rundt sammen med deres forældre, og de opdager derfor slet ikke, at de lærer noget nyt. Der er så mange ting, som i dag foregår online, og børnene vil derfor helt sikkert have nemt ved at lære at bruge internettet. De bruger det hele tiden, og de vil helt sikkert også lære det helt af sig selv. Men hvis man går i gang tidligt med at lære børnene nogle gode vaner, kan man forhåbentligt undgå, at de ikke havner på sider, der ikke er henvendt til dem.