z13

I visse debatter når det kommer til tryghedsniveauet i Danmark, så er der kommet en tendens til at sige at utrygheden er steget og tilliden til ordensmagten er faldet. Yderligere når nogle vil fremlægge evidens for at kriminaliteten er faldet i riget, så kan man finde argumenterne at det er kun den anmeldte kriminalitet der er faldet og at færre anmelder forbrydelser, fordi – som sagt – tilliden til ordensmagten er faldet. 

Nogle har valgt at feje det væk som tåbelig paranoia, men hvis du er en af dem, som faktisk føler en vis utryghed ved at være alene hjemme, så er der her nogle måder hvorpå du med simple køb kan øge sikkerheden i din bolig. 

Mand bryder ind

 

Simple småjusteringer

 

Alarmer, kædelåse og overvågning er traditionelt set som løsningerne på de fleste af disse problemer, og det er ikke ubegrundet. Visse statistikker viser nemlig at den nysgerrige indbrudstyv vil normalt gå udenom de boliger der skilter med overvågning og alarmer. 

Foruden at det er meget enkle køb, så medfører det også at du trygt kan forlade hjemmet uden at tænke på naboaftaler eller frygte at nogle har fundet på at se på dine sager. Du kan med andre ord være mere passiv, og vælger du samtidig overvågningen, så vil du oftest kunne følge med på dine devices hvis du vil vide dig helt sikker. 

Musefælde

 

Lige en tand ekstra

 

Det er måske at gå lidt til ekstremerne, men ligesom man kan opbevare støvsugerrøret bag hoveddøren, så det er klar til hvis en shady type skulle stå ved døren, så kan man også anskaffe sig noget der virker mere intimiderende såsom en luftpistol

Det vigtigste ved at anskaffe sig sådan et våben er naturligvis at sikre sig at det juridiske er på plads, og det kræver at man køber dem fra de rette steder. Er målene korrekt eller vil du være nødsaget til at søge om våbentilladelse? Hvordan skal du bruge det og alt sådan noget vil være en nødvendig viden for dig så din tryghed ikke går hen og bliver dit problem. 

Du kan også øge sikkerhed, når du er ude at rejse

Hvis du har fundet et godt rejsetilbud og snart skal på sommerferie, så kan du også bruge ovenstående tips. Du kan endda også få nogle af dine naboer til at holde øje med dit hus, så du føler dig tryg, når du er på ferie.