z13

For de unge mennesker i dag er det meget nemt at bruge internettet de dagligdagens mange gøremål. I dag er det slet ikke muligt ikke at være til stede på nettet. Når man skal kommunikere med det offentlige og sin arbejdsplads er det altid online. Har man børn er det også altid online, at man skal kommunikere med diverse institutioner. Det kan gøre, at der er mange ting man skal gøre online. Der er dermed et stort krav til alle om, at man skal være meget online. Det kan gøre, at det er vigtigt, at man altid ved hvordan man bruger forskellige elektroniske ting. Er man af en ældre generation kan dette være meget svært. Heldigvis er der rig mulighed for at blive bedre til at lære det. Der findes nemlig både kurser og online hjælp man kan hive fat i.

Computer

Start med at anskaf dig en computer

Skal du bruge internettet mere kan du altid starte med at anskaffe dig en computer. Du kan bruge din sunde fornuft og din store pengepung på at gå ned i en given butik. Her kan du håbe, at de kan sælge dig en computer. Det er vigtigt, at du finder en person der kan give dig noget vejledning. På den måde kan du nemlig være sikker på, at du nok skal få den bedste computer med. Af og til kan det ende med at blive dyrt. For skal du have en computer eller laptop der er ekstra nem at finde rundt i kan det godt være, at du skal af med nogle flere penge. Tag et quicklån og så har du råd til det. Du skal selvfølgelig kun gøre det hvis du har en helt klar og realistisk plan over hvornår du kan betale pengene tilbage igen. Men hvis et kviklån kan gøre, at du får råd til den rette computer, så er det alle pengene værd.

Smartphone med høretelefoner

Find folk der ved noget om online tilstedevær

Når du har din computer er du klar til at gå i gang. Du skal i gang med at lede efter nogen, der ved meget om computere og internettet. Meget ofte kan du få hjælp af dine børnebørn til projektet. Af og til kan det også være, at dine børn kan hjælpe dig med det. De kan måske sig til dig hvordan du bruger den og hvordan du i første omgang tænder computeren.

Det er dog ikke kun i forhold til det tekniske, at det er vigtigt at du bruger din computer. For det er også vigtigt at være kritisk i din færden på nettet. Lær at være kritisk på nettet ved at tage et kursus. Du kan finde denne form for kurser hos mange biblioteker, som har specialiseret sig i at gøre dig opmærksom på hvordan du forholder dig kritisk til information du finder online. Det er med til at gøre, at du ikke bliver snydt og at du kan gennemskue forskellige ting.