z13

Måden du driver virksomhed på, har ændret sig gevaldigt i forhold til for bare 10 år siden. Teknologien danner nogle andre rammer for, hvordan det er muligt at arbejde på eksempelvis projektudvikling, regnskaber, medarbejderplaner og så videre. Der kan være rigtig meget tid at spare på at inkorporere bestemte IT-redskaber i din virksomhed. Det kan lette arbejdsbyrden, gøre processer mere overskuelige og det kan derfor give dig mere energi til at fokusere på andre opgaver. Men hvis det ikke fungerer, hvis du føler, at det er besværligt og forvirrende, kan det derimod have den modsatte effekt.

 

Det er derfor vigtigt, at du først og fremmest vælger de rigtige redskaber. IT-redskaberne på markedet kan have en meget svingende kvalitet, og derfor er det ikke til nogen fordel for dig eller din virksomhed, hvis du ender med et dårligt værktøj. Derfor kan du i de følgende to afsnit af denne artikel læse mere om, hvordan du vælger de rigtige værktøjer. Du kan også læse om eksempler på emner, hvor et godt IT-redskab kan have en positiv indflydelse.

 

Hvordan skal jeg vælge det rigtige værktøj?

Når du skal vælge det rigtige IT-værktøj er der flere forskellige faktorer, som du skal tage højde for. Du skal først og fremmest have øje for det praktiske. Er det nødvendigt? Hvad kan og skal dette værktøj bidrage med? Er det overhovedet en investering værd i forhold til min virksomheds økonomi? Dernæst skal du læse op på de forskellige udbydere af dette redskab. Hvilke har fået gode anmeldelser? Hvad anbefaler folk generelt? Det kunne eksempelvis være i forhold til projektudvikling, hvor One Point vil være et godt værktøj. Du kan læse mere om One Point her: https://onepoint.dk/.

 

I hvilke situationer kan IT-værktøjer være nyttige?

Når det kommer til inkorporering af IT-værktøjer, er det i høj grad en balancegang i forhold til den enkelte virksomhed. Det skal fylde noget på de områder, hvor det kan gøre en positiv forskel. Det kunne eksempelvis være i forhold til projektudvikling. Når der skal være mange bolde i luften, kommer der ofte også mange informationer, der skal holdes styr på. Her kan et IT-værktøj gå ind og hjælpe i forhold til at organisere det hele på en mere overskuelig måde. Derudover kan det også være en god idé i forhold til medarbejderplaner. Det kan hurtigt blive svært manuelt, hvorimod processen er mere overskuelig med det rigtige IT-værktøj.