z13

Utrolig mange folk der arbejder med IT på daglig basis, lider af nogle følgevirkninger af den fysiske inaktivitet, som IT-arbejdet medfører. Der er dog en lang række grunde til denne inaktivitet, der så efterfølgende kommer til at have en lang række dårlige konsekvenser for en. Dog kan der sagtens gøres noget ved dette problem ved nogle få enkelte tips og tricks. Du behøver ikke at lægge hele dit liv om, men enkelte tiltag kan være med til at øge dit generelle sundhedsniveau og dermed styrke din livskvalitet. 

Biler i kø

Bilen er en fordel og en hindring

En af de første problemer ved folk der arbejder i IT-verdenen, er, at de ofte er utrolig dovne, når det kommer til at transportere sig frem og tilbage. Dette gælder både på arbejdet men så sandelig også i andre henseender i livet, hvor der er brug for at transportere sig frem og tilbage. Her vælger den typiske IT-arbejder ofte bilen, hvilket der ikke er så meget fysisk aktivitet ved. Det kan godt være, at det ikke er specielt sundt at blive ved med at tage bilen, men hvis det er det, man har lyst til at gøre, så er det vigtigt, at man har styr på registreringsafgiften. Læs mere om registreringsafgiften, så du ikke kommer galt afsted på det punkt. 

Det er selvfølgelig en generel antagelse, at IT-arbejdere kun tager bilen, men det er en ret tydelig tendens. Derfor kunne det være en idé at finde andre måder at komme på arbejde på for at styrke din sundhed ved f.eks. at gå eller cykle. 

Yoga på madras

Kom i gang med yoga

En anden ting der kunne være rigtig godt for dig som IT-arbejdere, er yoga. Det er nemlig så nemt at komme i gang med, og det er muligt at gøre stort set alle steder. Det vil sige, at du blot behøver en fem minutters pause på dit kontor for at kunne lave nogle øvelser, der kunne have en rigtig gavnlig effekt for dig på den lange bane. De fem minutter hist og pist er derfor rigtig godt givet ud, så du skal ikke være i tvivl om, at det er det hele værd. Det kræver ikke andet end en god yogamåtte at komme i gang med dette fantastiske koncept. Det kan have rigtig god indflydelse på din generelle sundhed på længere sigt, så hvis du vil til at tænke over din fremtidige krop og sundhed, så kunne det være en rigtig god idé at komme i gang. Det kræver som sagt ikke specielt meget tid eller plads, og det kan gøres rigtig nemt at komme i gang med. 

Forøg din livskvalitet

De to ovenstående råd vil give dig mere overskud i hverdagen som IT-arbejder. Du har måske ikke specielt meget tid at gøre godt med, så disse små tiltag ville være rigtig gode at starte med. Hvis du implementer yoga i din hverdag og begynder at droppe bilen på arbejde, så vil du på nærmest ingen tid mærke en markant forbedring i din generelle sundhed, hvilket også vil gøre dig til et gladere menneske.