z13

Overvejer du at investere dine penge? Mange tror, at det er besværligt og kompliceret, men det behøver det slet ikke at være. Det er faktisk overraskende nemt at købe og sælge aktier online. 

Du behøver heller ikke at have den store opsparing for at komme i gang med at investere. Hvis du har et lille beløb i overskud hver måned, kan du såmænd bare gå i gang med at foretage nogle små investeringer hjemmefra. Du lærer undervejs, og der er meget hjælp at hente via online handelsplatforme og investeringsapps. Husk dog, at der altid er en risiko ved at investere.

Smartphone investerings-app

Invester på online handelsplatforme

Du kan enten investere gennem din netbank, eller du kan vælge en af de mange andre online handelsplatforme. Ofte koster det et gebyr, hver gang du handler, men på flere af platformene kan du købe aktier uden at skulle betale et gebyr. 

På nogle platforme kan du følge andre investorer. Du kan lave en kopi af det, som andre investerer i, og du kan dele med andre, hvad du investerer i. Der er også en række analytiske værktøjer, som du kan få adgang til.

Når du har valgt en handelsplatform, opretter du en konto, og så indbetaler du et beløb, som du kan handle for. Herefter kan du med det samme købe dine første aktier.

Find en investeringsapp, der passer til dig

Der findes mange forskellige investeringsapps på markedet. Nogle af dem er meget brugervenlige og overskuelige. De egner sig godt til dig, der gerne nemt og hurtigt vil kunne følge med i dine investeringer og handle, mens du er på farten.

Andre apps er for den mere avancerede investor. De giver adgang til analyser og statistikker og egner sig godt til dig, der gerne vil gå mere i dybden og have et statistisk overblik.  

Computerskærm med graf

Hvad kan du investere i?

De fleste starter med at investere i aktier. Husk, at det er en rigtig god ide at sprede din risiko over flere aktier. Du kan også investere i obligationer, valuta, kryptovaluta eller råvarer som guld eller olie. Der er også mulighed for at investere i en ETF, som er en fond, der handles på børsen på samme måde som en aktie. Fonden er investeret i mange aktier eller obligationer, hvilket giver en god spredning på dine investeringer. 

En helt anden og meget almindelig investeringsform er at investere i fast ejendom. Læs mere om ejendomsinvestering ved at klikke her. Mange tænker faktisk ikke over det som en investering, da de jo alligevel skal have et sted at bo. Der er mange fordele ved at investere i en bolig.