z13

Internettet er gennem de seneste 20 år blevet en næsten uundværlig del af vores daglige liv som moderne mennesker. De fleste kan slet ikke forestille sig en normal hverdag uden en smartphone i lommen eller med internettet meget mere end et enkelt klik væk. 

Rigtig mange af os gør brug af det på arbejdet, og når vi kommer hjem, er det der, vi finder vores underholdning. Internettet bliver desuden i stigende grad brugt til handel af alt fra bøger over tøj til dagligvarer. Internettet har kort sagt gjort livet meget nemmere og sandsynligvis også meget sjovere.

Online tidsfordriv på smartphone

Internettet som tidsfordriv

Når man spørger folk, hvad de tænker på, når der bliver sagt internettet, er svaret dog ret entydigt. Der bliver svaret katte videoer, sociale medier eller en helt tredje form for underholdning. I langt de fleste mennesker øjne er internettet nemlig mest af alt en kilde til tidsfordriv, som ikke rigtig kan hamle op med det virkelige liv. Det er på trods af alle de mange førnævnte positive aspekter ved internettet såsom det praktiske ved at kunne handle online, eller at man på ingen tid kan tage kontakt til et individ på den anden side af kloden.

Der kan være rigtig mange årsager til denne stigmatisering af internettet, men en af grundene er uden tvivl, at der er rigtig mange, der lader internettet blive den største kilde til tidsfordriv i deres liv. De bruger timevis på at scrolle gennem deres feeds på sociale medier eller på at sidde og se de førnævnte videoer med sjove katte. Netop fordi der er så utroligt mange muligheder online, er det også så utroligt nemt at falde ned i et hul fyldt med fuldstændig ligegyldigt indhold, som man derefter aldrig rigtig evner at komme op af igen.

Programmering som freelancer

Brug internettet konstruktivt

Hvis du også har det sådan, bør du være forvisset om, at der bestemt også er andre, der har det på en lignende måde, men at der er håb forude. Internettet kan nemlig også bruges til rigtig meget godt og konstruktivt. Internettet har mange muligheder, og det handler bare om at gribe dem. For eksempel er der i disse tider rigtig mange, der på den ene eller den anden måde gør karriere som freelancer online. Hvis du har evnerne til at skrive, programmere, tegne eller noget helt tredje, kunne det være, at du også skulle prøve kræfter med den livsvej. 

Alternativt er internettet også en enormt god kilde til viden, sm de fleste desværre lader gå tabt. Hvis du har en time, hvor du ikke ved, hvad du skal lave, kan du derfor med fordel prøve at lære noget nyt. Der er masser af muligheder, og det handler bare om at gribe dem.