z13

Gaming betyder at spille elektroniske spil på f.eks. computeren, PlayStation eller en anden spillekonsol. Gaming er blevet populært, og der er i dag mange mennesker hele verden over, både voksne og børn, som bruger utallige timer på at game. Hvis du sidder med en drøm om at tjene penge på din hobby, så er det faktisk ikke helt utænkeligt, at den kan blive til virkelighed. Gaming er blevet stort, og derfor findes der også flere forskellige måder, hvorpå du kan gøre gaming til din levevej. Nedenfor kan du se nogle af de veje, du kan gå, hvis din interesse i gaming skal blive pengeindbringende.

Den professionelle spiller/gaming-udøveren

levevej med gaming

Hvis du har talent indenfor gaming og er særligt god til et bestemt spil, så kan du måske gå hen og blive professionel gaming-udøver. Der findes organisationer indenfor forskellige spil som f.eks. League of Legends eller Counter Strike. Disse organisationers hold deltager i store turneringer som bl.a. VM, hvor de spiller sammen mod andre elitehold. De professionelle spillere lever af at game, og de træner, øver sig og bruger alverdens tid på at forbedre sig. Så hvis du vil gøre gaming til din levevej ved at blive professionel gamer, så skal du være indstillet på, at det er hårdt arbejde, som kræver engagement, tid, sved og tårer.

Arrangøren af gaming-events

Gaming er blevet det, man kalder en E-sport, og ligesom der med andre sportsgrene bliver holdt stævner og arrangementer, så bliver der det også for gaming. Her kommer arrangøren ind i billedet. Det er ham, som er med til at planlægge og organisere disse arrangementer, og ham som kan tage en del af æren for, at de er veludførte. Så har du en planlægger gemt i maven og drømmer om at arrangere gaming-events, som er for vilde, så kan arrangør-jobbet være vejen frem til din gaming-levevej.

Kommentatoren

Til de store gaming-events sidder der også kommentatorer. Kommentatorerne kender til spillet, som eventet omhandler. Det er dem, der kommenterer undervejs i spillet, når de professionelle gaming-udøvere er i fuld gang med det, de er allerbedst til, nemlig at game. Kommentatorerne er dem, som seerne lytter til, når de følger med i spillet – her forklarer de bl.a., hvad der foregår og giver ekstra informationer, som er interessante for seerne. Så hvis du har taleevnerne i orden og elsker gaming, så vil det måske være en mulighed for dig at tjene penge som kommentator, og på denne måde gøre gaming til din levevej.

Streameren

Streameren er en form for spilkendis. I sin hverdag befinder han sig på platforme som Twitch eller Youtube. Her livestreamer han forskellige- eller ét specifikt spil ofte flere timer i træk. På platformen kan seerne kan bl.a. chatte med streameren og hinanden, så der er en interaktion mellem streameren/spilkendis og seerne/fans. Streameren tjener bl.a. sine penge på reklamer, donationer og abonnementer.

Så hvis du ønsker at gøre din store interesse og hobby, gaming, til netop din levevej, så har du her fået gennemgået et par af de muligheder, der findes.