z13

Finder du også dig selv liggende på sofaen weekend efter weekend? Sæt spræl på hverdagen med disse gode råd til, hvordan du for alvor får adrenalinen til at pumpe, uanset om du er til digitale slåskampe, at lære noget helt nyt eller skydevåben. 

Spil sjove videospil

Hvem siger, at computerspil er forbeholdt børn? De fleste danskere har i dag enten en stationær computer, en bærbar computer eller en anden form for spilkonsol. Find dine klassikere frem eller download et nyt spil, som du kan kaste dig ud i. Oplevelsen bliver kun bedre ved at konkurrere med eller mod nogle venner. Den virtuelle legeplads kan hurtigt få pulsen og humøret op.

Hvis ikke du har en computer derhjemme, eller dine venner ikke har, så tag på den lokale netcafe. Her er udvalget større og du behøver ikke investere en masse penge i noget, du måske ikke kommer til at spille igen. Dette er også en fin aktivitet, som du kan nyde sammen med familien og særligt børn. 

læring

Lær noget nyt

Er der noget, du altid gerne har ville blive klogere på, men kan du ikke finde tiden? Weekenden er den oplagte mulighed for at kaste dig over lige præcis dét! Der findes efterhånden et hav af digitale læringsmuligheder, der lader dig lære alverdens evner, kreative fag og sprog fra din computer eller mobiltelefon.

Hvis du vil lære et nyt sprog, kan du gøre det hjemme på nogle af de populære hjemmesider og apps, hvor du lytter, læser og indtaler ord. Læring og succes-oplevelser stimulerer tilfredsstillelsescentre i hjernen og du vil opleve et rush af adrenalin, når du ser forbedringer.

Du kan også lære nye evner indenfor f.eks. programmering, IT, virksomhedsteori, ledelse eller noget helt femte. Internettet bugner af gratis muligheder for læring, og enkelte steder kan du endda høste et certifikat som bevis på din weekends indsats. Hvem ved, måske åbner det op for en ny karrierevej eller hobby?

mand med luftgevær

Tag på skydebanen

Hvis weekenden lige skal have en ekstra tand drengerøv, så tag familien eller vennerne med på skydebanen. Her kan i blandt andet prøve kræfter med et rigtigt luftgevær. Det kræver ikke jagttegn at skyde med luftgevær. 

Skydebanen er også et godt sted at prøve kræfter med våben, hvis ikke du har prøvet det før. Ikke mindst er miljøet og omgivelserne mere sikre, men det kan også spare dig en masse penge. Hvis det giver dig blod på tanden, og du finder ud af, at skydning er noget, du vil gøre mere ved, kan du investere penge i dit eget luftgevær.

Der findes mange gode vejledninger på nettet, der rådgiver dig om, hvilket gevær du bør vælge, så du får mest sjov og adrenalin ud af din tid.