z13

Hvis du er en flittig bruger at din computer, så er det vigtigt at du har de bedste arbejdsforhold, så du undgår de klassiske kontorskader. Det kan du gøre ved at indrette din arbejdsplads, så den passer perfekt til dig. Der kan være en del ting, som skal taget højde for, når du skal i gang med indretningen. Det kan for eksempel være måden, hvorpå du anvender din computer. Er det stillesiddende, eller har du brug for plads til at bevæge dig? Har du mulighed for at stå op engang i mellem, eller kræver at du sidder ned hele tiden?

arbejdsplads

Det rigtige bord

Alt afhængigt at om du har bevægelsesmulighed, når du anvender din computer, så er det praktisk, hvis bordet kan følge med din, så du ikke skal stå i en sammenbøjet stilling, når du står op. Hvis du ikke har mulighed for at anskaffe et hæve-sænke-bord, så kan du måske i stedet have noget andet, som du kan løfte skærmen, tastaturet eller musen op på. Husk bare på, at det skal være nemt, ellers kommer du ikke til at bruge det, og så er der ingen idé i det. Vil du have flere idéer til, hvordan du nemt kan indrette, så tjek flere Lifehacks på nettet.

Den optimale stol

En anden vigtig ting er stolen, som du skal sidde på. Der findes mange forskellige kontorstole og gamerstole, hvilket kan gøre det svært at finde ud af, hvad man dog skal vælge. Det kan også være svært at vide, hvilken stol, der vil være god i længden. Udover at det er godt med en ergonomisk korrekt stol, så er det også godt at variere. Så hvis man ikke har en smart fancy stol til rådighed, så skift i stedet mellem din nuværende stol, en stor bold eller andet, så du sidder lidt forskelligt i løbet af dagen.

gaming

Den rette belysning

Når det kommer til belysning, kan det ligeledes være svært. Hvis man for eksempel spiller spil på sin computer, så foretrækker mange, at have det mørkt i lokalet, for bedre at kunne se detaljerne på skærmen. Dog er det konstante mørke lys kombineret med det til tider skarpe lys fra skærmen ikke en optimal kombination, da det slider på øjnene på længere sigt.
Prøv evt. at stille lidt lys rundt omkring i rummet, for at forebygge øjenskader.
Du kan finde mere inspiration fra andres værelser her.