z13

Som studerende, så ved du, at det kan knibe lidt med pengene, når man er på SU. Mange har et fritidsjob ved siden af studierne for at få økonomien til at hænge bare nogenlunde sammen. Der er dog flere måder, hvorpå du som studerende kan have følelsen af at have flere penge mellem hænderne. Alting gælder om prioriteringer, og der er mange steder, du kan skære ned på. En af de ting, der dog er en streng nødvendighed for at komme igennem uddannelsen, det er at du er i besiddelse af de rette studiebøger. Studiebøger er derfor en nødvendig post i budgettet.

Det er ikke en økonomisk dans på roser at være studerende

Der er to måder, hvorpå du kan få pengene til at række længere:

  • Spar på dit forbrug
  • Øg din indtjening

Det kan være svært at finde en masse tid til at arbejde ekstra ved siden af studierne. En af de poster, der har tendens til at kunne vælte budgettet hos en studerende, er når der skal indkøbes nye studiebøger. Dette skal typisk til ved hvert semester – altså 2 gange om året. Bøger er ikke noget, du kan få for en slik. Det er meget normalt at et semesters studiebøger koster over 5.000 kr. Du kan naturligvis spare nogle steder i dit budget – eksempelvis på madbudgettet, forsikringer og fornøjelser.

bøger

Sælg dine brugte studiebøger online og skaf penge til de næste studiebøger

Du kan dog også spare penge på selve studiebøgerne, og du kan spare rigtig mange penge, hvis du lige tænker dig lidt om. Der findes nemlig en side på nettet, hvor du kan sælge dine brugte studiebøger. Ved at sælge dem, når du ikke længere har brug for dem, så slipper du for, at de står og samler støv og taber værdi derhjemme. De fleste bøger bliver nemlig trykt i flere oplag, hvor der er ændringer i de nyeste versioner.

Venter du for længe med at sælge dine brugte studiebøger, så kan du derfor risikere, at de går fra at være flere hundrede kroner hver stykket til at være værdiløse. De efterfølgende studerende vil nemlig gerne have de nyeste og mest aktuelle versioner af bøgerne, og nogle steder kræver undervisningen, at du har den mest opdaterede version af en bog.

Køb selv dine næste studiebøger brugte online og spar endnu flere penge

Når du har solgt dine brugte studiebøger, så har du allerede fundet en del af de penge, der skal til for at skaffe bøgerne til det næste semester. Det er derfor ikke en helt lige så stor udgift, der kommer buldrende, når boglisterne frigives. Vil du gerne spare endnu flere penge, så kan du også vælge at købe de næste brugte studiebøger meget billigt online. Ved at købe og sælge brugte studiebøger på denne måde, så kan du faktisk være heldig, at det enten ikke eller næsten ikke kommer til at koste dig ekstra penge at anskaffe studiebøger til næste semester.

Der er derfor rigtig mange penge at spare ved at sælge og købe brugte studiebøger online frem for at lade de gamle bøger stå og samle støv og bruge en formue på at købe helt nye studiebøger. Noget helt andet og en ekstra bonus er, at det også skåner miljøet, når bøger går fra ejermand til ejermand, i stedet for at de bliver smidt ud og der bliver produceret en identisk bog.