z13

Hvis du har tandpine, kan det påvirke din indsats på arbejdet. Tandpine betegnes af mange som konstant irritation og smerte, hvor man som følge af smerterne ikke formår at koncentrere sig ordentligt. Det er, når smerterne fylder så meget, at man ikke kan koncentrere sig, at det står virkelig slemt til.
Har man slem tandpine, vil det være svært bare at koncentrere sig og se Youtube-videoer på computeren. Forestil dig så, hvordan det må være at sidde på arbejde på kontoret og ikke kunne komme igennem sit arbejde, fordi smerterne er så markante.

Der er dog gode måder, man kan komme tandpinen til livs på: en bideskinne.

smil

Bideskinnen er et godt alternativ

Hvis du går rundt og døjer med smerter i tænderne, er bideskinnen et rigtig godt alternativ til tandlægebesøg. Et besøg hos tandlægen kan hurtigt blive meget dyrt, så derfor er det ikke en dårlig ting at overveje at få fingrene i en bideskinne.

Vi vil her guide dig igennem til, hvad en bideskinne kan gøre i bekæmpelsen af tandpine.

Hvordan hjælper en bideskinne?

En bideskinne hjælper ved, at man bliver hjulpet til at få kontrol over ens tendens til at skære tænder, mens man sover. Der er mange, der har en tendens til at bide tænder, når de sover, og det kan både give tandpine og slem hovedpine. Det kan i de værste tilfælde tilmed gå hele vejen ned til ryggen og skabe rygsmerter, der kan vare en hel dag. I nogle tilfælde ovenikøbet længere tid.

Ved at købe en bideskinne, hjælper man sig selv mod den slags smerter. Meningen med bideskinne er, at man sover med den i munden om natten. På den måde kan ens tænder ikke skære hinanden – og dermed mindskes risikoen for, at man skærer tænder og gør ubevidst ondt ved sig selv.

Foruden tandpine, hovedpine og ondt i ryggen kan man også få spændinger i kæben. Det skyldes, at du ikke kan bide sammen og skabe spændingerne.

Hvad siger tandlægen om en bideskinne?

Tandlæger anbefaler, at man bruger bideskinne. Det gør de, fordi bideskinnen beviseligt har bekæmpet mange smerter, som opstår ved, at man skærer tænder. Tandlægerne anbefaler ligeledes bideskinnen, fordi tænderne slides af den evige gniden mod hinanden.

tandpine

Det er i de fleste tilfælde tandlægen, der kan se, at du skærer tænder, fordi han eller hun vil kunne se, at dine tænder er slidte. Når tandlægen ser det, vil vedkommende altid anbefale, at du begynder at anvende bideskinne. Det skyldes, at det ellers er skadeligt for tandsættet og kan give mange unødvendige smerter.

Du behøver ikke altid at dukke op personligt hos tandlægen for at få en bideskinne. Det kan ellers også gøres på eksempelvis internettet.

Sådan anvender du bideskinnen

Når først du har fået bideskinnen, er det ikke svært at bruge den. Den skal kun anvendes om natten. Det er nemlig der, den hjælper mest. Når du køber bideskinnen, får du den i en opbevaringsæske, hvor du kan lægge den. Det er en god ide at sørge for, at du vasker din bideskinne hver morgen. Det er også smart lige at børste den, inden du tager den i munden. Er der perioder, hvor du er ekstra stresset, kan du have den i munden, da det kan aflaste tænderne.

Læs mere her, hvis du vil vide mere om bideskinnen.