z13

Langt de fleste kender til historien om, hvordan aktiemarkedet blev et hit i USA, hvor mange kender navnet Wall Street. Det er dog ikke længere nødvendigt at stå på omvendte øl- og mælkekasser for at investere sine surt opsparede penge, da man nu kan handle med aktier og investere online.

I dag foregår handel med aktier, obligationer og andre investeringsformer på internettet, hvor man altid kan have fingeren på pulsen og følge med i, hvad der rykker op og ned i kurs. Det handler altså om at have sine teknologiske medier i orden før man beslutter at investere online, da ens smartphone, tablet eller bærbare computer skal kunne følge med når markedet ændres.

I langt de fleste tilfælde kan man få apps til sin smartphone eller tablet, hvorved man via push-meddelelser kan holde sig opdateret alle døgnets 24 timer. Har man mange penge på højkant og måske investeret disse i forskellige virksomheder, produkter eller andet, kan det være en fordel at have sit aktiemarked som startside på sin bærbar således, at man straks opdateres så snart computeren tændes. Sørg for at holde fingeren på både puls og mus for at handle hurtigt.

få hjælp til investeringen

Sådan skaber du et godt overblik inden du påbegynder dine investeringer

Har man i et stykke tid overvejet at starte en investering, kan det være en noget uoverskuelig proces at komme i gang, da der ikke findes mange ’how to’ vejledninger for nybegyndere. Man kan naturligvis altid forhøre sig i sin bank inden man blot ripper opsparingskontoen for kontanter og sætter dem i den første og bedste virksomhed eller produktudvikling man møder.

Investering handler blandt andet om research, hvorfor man skal være klar over, at det ikke altid er nemme og hurtige penge, man kan tjene ved at lave en investering. En god måde at se på en investering i f.eks. aktier på, er ved at sammenligne det med en kendt designervare eller en kvalitetsvin – disse er dyre som nye, men vil kun blive mere værd desto længere tid der går uden at de går i forfald og falder i kvalitet.

Man kan søge råd og vejledning, eller blot se, hvordan andre private investorer gør ved at læse blogs som denne med kvalificeret investeringshjælp. Denne blog er forfattet af en dansker, der har sat nogle penge i bl.a. ejendomsinvestering samt hans råd om privatøkonomi og investering.

Hold dine investeringer adskilt fra privatøkonomien

En af de mange fordele ved teknologi er, at vi som forbrugere kan holde tingene adskilt. Det er især vigtigt, at man sørger for at holde sine investeringer og privatøkonomi adskilt, da det ellers hurtigt kan tage overhånd.

Man bør aldrig sætte sig i gæld for at investere, men bruge noget af det rådighedsbeløb man har hver måned. Nogle sparer sammen over en rum tid for at købe sig ind et stort sted, mens andre sætter små beløb ind forskellige steder. Selv små beløb kan også blive til mange millioner.