z13

Står du og mangler penge? Du kan hurtigt låne til dit forbrug, hvis du har brug for penge her og nu. Du skal selvfølgelig låne med forsigtighed, for når du låner, skal pengene altid betales tilbage. Inden du giver dig af med at optage lån, bør du derfor tjekke din økonomi. Har du brug for pengene lige nu? Hvad skal pengene bruges til? Hvordan ser din økonomi generelt ud i forhold til tilbagebetaling. Tænk dig godt om, inden du låner, så du ikke ender med et dyrt lån, du ikke kan betale tilbage.

Hvad skal dit lån bruges til?

Hvis det frister at tage et lån, så spørg dig selv, hvad pengene skal bruges til. Er det rent forbrug for at forsøde tilværelsen sidst på måneden? Er det til en ferie, et nyt TV eller en computer? Du bør netop tænke nærmere over formålet med at låne, fordi et forbrugslån ofte vil have en høj rente. Det gælder især, når pengene skal bruges inden for kort tid.

Dermed ikke sagt, at det er en dårlig idé at låne penge. Men det betaler sig at have overblik over sin økonomi og hvor meget man gældsætter sig. 

Det dur ikke at fortryde, når først pengene er lånt. Du kan selvfølgelig komme ud for situationer, hvor et lån er den bedste, måske eneste mulighed. Så det kan anbefales at tage regnemaskinen frem og undersøge lånemulighederne.

Hvad koster det at låne penge?

Det er smart, at man hurtigt og nemt kan låne penge. Mange glemmer dog at kigge grundigt på lånevilkårene. Det vigtigste at lægge mærke til ved et lån, er løbetid og rente. Løbetiden er den tid, du maksimalt må bruge på at tilbagebetale lånet. Renten er den udgift, du skal betale for at få hurtig adgang til en større sum penge. Så når du skal betale tilbage, skal du ikke blot betale af på selve lånet. Du skal også betale de renter, der løber på, mens du har pengene i din varetægt.

Nogle låneudbydere har meget høje renter. Du kan dog godt finde lån til favorable vilkår. Der er nemlig meget konkurrence i lånebranchen. Et godt råd er derfor at se dig for og undersøge

vilkårene for forskellige lån. Lad være med blot at sige ja til det første det bedste tilbud.

Er kviklån en god løsning?

Måske kender du allerede til kviklån. Det kan være en løsning, hvis du står og skal bruge en mindre sum penge. Hvis du ikke har den store indkomst og har brug for penge her og nu, kan kviklån været en løsning. Typisk skal du nemlig ikke stille sikkerhed for et kviklån, og låneprocessen er ret hurtig. Bare husk på at renten ofte er så meget højere.

Med kviklån skal du være forsigtig, men dermed ikke sagt, at du ikke kan benytte muligheden med fordel. Måske er du lige startet på studie og mangler penge til en computer. Det er en god investering, så længe SU’en rækker til at tilbagebetale lånet.