z13

Der er sket en invasion af droner i Danmark, hvor både professionelle og private kaster sig over den flyvende maskine, men har du egentlig styr på, hvad du må og ikke må med din drone? Det er blevet populært som aldrig før at flyve med droner herhjemme, da den teknologiske udvikling har gjort, at stort set alle personer har fået råd til at investere i en, om det så er til hobbyplan eller i erhvervsmæssig sammenhæng. Men det giver næsten sig selv, at du ikke kan flyve uhæmmet  rundt i lokalområdet og genere andre mennesker eller loftrummet, så i takt med det stigende forbrug af droner herhjemme, er der kommet regler og restriktioner på området.

Her er en kort video hvor reglerne bliver gennemgået på under 10 minutter.

Pas på med brug af droner
Statens Luftfartsvæsen har derfor udstukket nogle regler på området, som det er lovpligtigt at følge, og som du ikke kan afvige fra, uden at det kan få negative konsekvenser. Her vil vi blot udrede nogle af de vigtigste regler, så du er dækket ind med en basis-viden, men vi opfordrer til, at du undersøger de nærmere specifikationer, så du er helgarderet og ved, hvad du må og ikke må. Det vigtigste at vide som det første i denne sammenhæng er, at du ikke må udsætte andre personers liv eller ejendom for fare, når du flyver med dine droner.

Restriktioner med droner
Ved du også, hvor tæt du må komme på forskellige ting, når du er ude at flyve med dine droner? For eksempel må du ikke flyve tættere på end fem kilometer fra en offentlig flyveplads, og hvis der er tale om en militærflyvestation, så er begrænsningen på otte kilometer. Dernæst skal din afstand til en offentlig vej eller bybebyggelse være på minimum 150 meter, og vedrørende højden må du ikke flyve over 100 meter op.