z13

Der er naturligvis mange livsvigtige grunde til at køre med lys som cyklist, der taler for, at man kan køre sikkert og trygt rundt om aftenen og natten, uanset hvor man befinder sig. 

Der er et hav af forskellige cykellygter at vælge mellem, hvilket godt kan gøre det lidt besværligt at navigere sig rundt i, hvis man ikke har den helt store forstand på forskellen mellem de forskellige slags cykellygter. For eksempel er LED cykellygter på grund af deres overordnede lave strømforbrug et af de mest populære valg af cykellygter på markedet. 

Man behøver for eksempel aldrig at købe nye dyre batterier, da lygterne er genopladelige via forskellige metoder. Bliv klogere på LED cykellygter her!

LED-lys

Kør sikkert om natten

Hvis man har en cykel er det også helt afgørende, at man har nogle gode cykellygter, der ikke lige sådan går i stykker, når man kører på cykel om aftenen eller om natten. Hvis dine cykellygter lyser korrekt og er monteret rigtigt, kan bilister og fodgængere se dig på lang afstand, og du undgår potentielt livsfarlige sammenstød. 

På den anden side kan du også selv se frem for dig, hvilket er en fordel, hvis du en dag cykler et sted, hvor der ikke er monteret gadelamper. Det kan være ret besværligt og til tider ubehageligt ikke at kunne se en hånd frem for sig, især hvis man cykler og ikke aner, hvor man er henne.

Til hverdag eller fritid

Det er nemt at blive lidt overvældet over udvalget af forskellige cykellygter, når man står nede hos cykelhandleren eller blot nede i supermarkedet og skal til at vælge én blandt mange. 

Der er både cykellygter til både hverdag, hvis man blot cykler lidt frem og tilbage til arbejde og så videre, men også til fritid, hvis man cykler på et semiprofessionelt niveau inde i byen eller i naturen. Det kræver nemlig mere lys at cykle på stier i naturen om aftenen, hvor der ikke er mere naturligt lys tilbage og måske ikke engang er sat ekstra lys op. 

Cyklist om natten

Lys er livsvigtigt

Det siger sig selv, at lys er fuldstændig livsvigtigt, når man befinder sig på en cykel i trafikken eller på en afsides landevej. Hvor mange cykellygter er batteridrevne og derfor går hurtigere ud, kan cykellygter med LED-lys genoplades hurtigt hjemmefra og kan holde i meget længere tid. 

LED cykellygter befinder sig i den lidt dyrere ende af spektret af cykellygter, men strømbesparelsen taget i betragtning er den investering hurtigt tjent ind. LED cykellygter har mange fordele såsom, at de er 100% vandtætte, så man ikke skal bekymre sig om, at de går i stykker på en regnfuld dag. Derudover er de små, så man kan have dem i lommen efter cykelturen.