z13

Et antivirusprogram er vigtigt for alle dem, som har en computer. Med dette program installeret på computeren, er du nemlig beskyttet i alle døgnets timer.

Man kan aldrig vide sig fuldstændig sikker på nettet. Der er altid fare for at blive hacket. Man skal blot gå ind på en enkelt forkert hjemmeside eller trykke et forkert sted, og så får hackerne rig mulighed for at kontrollere din computere. 

Det kan være utrolig svært at vide, hvilke hjemmesider der er programmeret af hackere. Derfor kan selv erfarne computer kyndige komme ud for at blive hacket. Læs mere om vigtigheden af et antivirusprogram i denne artikel. 

Trojansk hest

Du er beskyttet 24/7

Er du en person, som bruger din computer meget? Jo mere du bruger din computer, jo større chance er der for, at du bliver hacket. Det er desværre nemt at blive hacket, og det kræver ikke særlig meget handling fra din side af.

Hvis du går ind på en forkert hjemmeside, som måske udgiver sig for at være noget andet, og trykker på et link eller en knap, så kan du blive hacket. Man kan nemlig ikke altid se, om en hjemmeside er falsk eller ikke. Hackerne bliver bedre og bedre. De ved lige hvordan de kan lokke dig i en fælde. 

Derfor skal du altid huske at have et antivirusprogram på computeren, så du er beskyttet i alle døgnets timer. Programmet går nemlig ind og blokerer hackernes aktivitet på din computer. Det kan også fortælle dig, hvilke hjemmesider der er chance for at blive hacket, på. Så får du en advarsel inden du går ind på siden, og på den måde kan du undgå at sætte dig selv i fare. 

Det sker der, når du bliver hacket

Det er stor fare for at blive hacket, når man skal installere et program. Det kan være, at du er ude efter at installere et gratis spil til din computer. Her er der god anledning for hackerne til at forklæde deres indtrængende program med et sjovt computerspil. Så når du tror, at du downloader et spil, downloader du faktisk en masse data, som hacker din computer. 

Nogle kalder det for en trojansk hest. Netop fordi du downloader noget helt andet, end det du troede, det var. 

Når først hackerne har fået adgang til din computer, enten ved, at du downloader noget data eller trykker på et link, så har de frit slag til at tilgå alle dine private oplysninger.

De kan se dine private billeder, private samtaler, login oplysninger til diverse hjemmesider og måske endda dine kortoplysninger.
Det gode er, at du kan installere et antivirusprogram og stoppe hackernes ulovlige indtrængen i din computer. 

Mac

Find et legitimt antivirusprogram

Nogle antivirusprogrammer indeholder faktisk virus. Det lyder helt underligt, men det er faktisk en regelmæssig ting. Derfor gælder det om at finde et legitimt og troværdigt antivirusprogram. Det kan være smart at kigge på en oversigt over antivirusprogrammer som er troværdige og gode. 

På den måde ved du, hvilke programmer du kan stole på. Hvis antivirusprogrammet ikke er på denne oversigt, bør du ikke installere det. Der kan nemlig være chance for virus.