z13

Har du et barn med ADHD, så kender du uden tvivl koncentrations problemerne som er forbundet med diagnosen. Dette løser mange ADHD børn med at enten gøre et eller andet med hånden, eller på anden måde udfører et lille tick. Det er der nu kommet en meget bedre løsning på i form af fidgettwisters. Fidget twisters er et lille redskab, som dit barn kan have i lommen. Den kan ikke noget specielt og kommer ikke udstyret med internet og skærm. Den består af en lille twistet cylinder med hvad der svarer til en møtrik siddende på. Dit barn kan bruge denne fidget til at dreje på og beskæftige sine fingre imens at hovedet tænker på noget andet. Det kan hjælpe dit ADHD barn med at få mere overskud til de små ting, det kan være at skulle sidde stille i en bil eller at skulle koncentrere sig i en skoletime.

 

Fidget twisters er blevet rigtigt populær pga. af søster produktet Fidgetspinners. Dette produkt indtog hele markedet med storm og blev på nul komma fem et kæmpe hit, ikke bare blandt ADHD børn – men faktisk hos rigtigt mange børn og unge uden problemer. Det tog ikke ret lang tid efter at trenden begyndte at tage fart, før at man kunne købe fidget spinners i alle butikker og dagligvarer butikker. Fidgetspinnere kan som navnet antyder spinne fremfor at twiste.

 

Flere forskellige farver og variationer

 

Det sjove ved disse fidgets er at du kan få dem i mange forskellige variationer og i alle regnbuens farver og for mange børn bliver det rent faktisk en lille hobby at samle på dem. Udover fidgetspinners og fidgettwisters, kan man nemlig også få fidgetcubes, som igen kommer i mange forskellige variationer. Hvis du har et barn med ADHD og endnu ikke har prøvet en af disse fidgets, så gør dig selv og dit barn en tjeneste ved at anskaffe jer en eller flere. Dét at have et eller andet at pusle med i fingrene giver barnet frihed til at tænke på andre ting og eventuelt til at kunne sidde stille i mere end fem minutter. Alene dette, betyder rigtigt meget for mange familier verden rundt.

 

ADHD er ikke for sjov og det er faktisk en alvorlig diagnose at få stillet. Ved man ikke hvad man skal gøre, så kan det splitte en hel familie ad. Ved man til gengæld hvordan man skal gribe det an og gør man en ekstra indsats på at forstå sit ADHD barn, så skal det nok gå altsammen. En fidgettwister kan i hvert fald give noget til at beskæftige hænderne med og på den måde skabe ro i kroppen. Du kan finde et stort udvalg af fidgets på nettet og i de fleste lokale supermarkeder. Det kan være en god idé at have et par forskellige, det kan nemlig hurtigt gå hen og blive trivielt med kun én fidget.