z13

Ifølge en undersøgelse fra DGI er eSport den hurtigst voksende sportsgren i Danmark, og det med god grund, for inden for de seneste år er gaming gået fra at være en – relativt set – lukket klub til at være et globalt fænomen med høje seertal og store præmiesummer. Hvad enten du er casual gamer eller har ambitioner om slå igennem på den helt store scene, gælder det om at have udstyret i orden, for i multiplayerspil som Counter Strike og Call of Duty, hvor det er altafgørende at kunne kommunikere med sine holdkammerater – og høre når fjenden kommer – er der ikke noget, der kan ødelægge spiloplevelsen, som dårlig lyd.

Knivskarp kommunikation

Og her er det svært at komme uden om en dedikeret gaming mikrofon, der i kombination med et sæt hovedtelefoner af god kvalitet kan give en lydoplevelse af en helt anden dimension, end det traditionelle gaming headset, hvor mikrofonen er indbygget og generelt også er af lavere kvalitet. En USB-tilsluttet gamermikrofon kan med andre ord være med til at højne intensiteten og give en mere fordybet spiloplevelse ved at sikre knivskarp kommunikation mellem dig og dine holdkammerater.

Vælg en model, der passer til dine behov

Uanset om du gamer på computer eller er mere til spillekonsoller som Xbox eller Playstation, så gælder det, at der grundlæggende findes to forskellige typer mikrofoner – en der står på bordet, og en der sidder i et stativ. Hvis du sidder ved et bord og gamer, kan du sagtens vælge en stationær model, men hvis du sidder et stykke ude i rummet, når du gamer, fx foran tv’et, bør du overveje en mikrofon med stativ, der giver en øget bevægelighed og dermed større fleksibilitet i forhold til mikrofonens placering.

Sidder du tæt på mikrofonen er det desuden værd at overveje en model med indbygget popfilter, der beskytter optagelserne mod lydforvrængning, skratten og støj forårsaget af ‘poppende’ konsonanter som p, t og k. Det vil dine venner være taknemmelige for, og en mikrofon med popfilter er under alle omstændigheder anbefalelsesværdig, hvis du også vil bruge mikrofonen til streaming, møder eller til at lave podcasts.