z13

Vores liv og dagligdag afhænger i stor og stadig stigende grad af teknologi, som langt de fleste af os ikke rigtig forstår. Det kan være skræmmende, og er for så vidt også upraktisk. Er du en af de heldige og kloge få, der har styr på din IT viden, kan det dog i høj grad udnyttes til fordel for både dig selv og menneskerne omkring dig. Selvom selv gamle bedstemødre står med teknologi, der ville have været umulig for bare 10 år siden, er der nemlig stadig masser af fejl, der skal rettes op på. Tager du således en smule penge for at hjælpe folk i dit lokalområde med deres IT problemer, kan du hurtigt tjene en god skilling og en masse smil.

Lær stoffet

Forbered dig godt

Hvordan man lige skal bære sig ad med at komme i gang med den slags, er dog en helt anden og forholdsvist udfordrende problemstilling. Bare fordi man er god til IT, behøver man nemlig ikke være god til kundeservice eller at drive en forretning. I første omgang kræver det dog bare, at du har lyst til at prøve det, og at du er opmærksom på, at det kræver andet end bare overlegne egenskaber med en computer eller en mobiltelefon.

Derudover kæver det en forståelse for den slags problemer, du hyppigst vil møde som IT hjælper. I den sammenhæng kan du med fordel konsultere internettet. Selvom du ved meget, er det nemlig ikke sikkert, at du nogensinde er stødt på selv nogle af de mere gængse problemer, som den uøvede internetbruger støder på. Til tider kan det endda være, at din viden står i vejen for forståelsen af nogle af de simple problemer, som langt størstedelen sikkert vil komme til dig med.

Vaerksted

Viden er ikke nok

Som sagt er viden dog ikke nok. Det kræver også viljen til at starte en lille virksomhed. Sådan en kan du selvfølgelig godt drive på dit værelse, men hvis du vil være lidt mere professionel, kan du med fordel indrette dit eget lille IT-værksted. Det er selvfølgelig særligt en god ide, hvis du i særlig grad har tænkt dig at beskæftige dig med hardware såsom at skifte skærm på mobiltelefoner, samle stationære computere eller noget helt tredje. 

Er det tilfældet kræver det ydermere, at du investerer en smule penge i det nødvendige værktøj. Noget er mere indlysende nødvendigt end andet, og du ved selvfølgelig bedst, hvad det kræver i dit særlige tilfælde. I langt de fleste tilfælde er det dog en god ide at have en del nøgler, skruetrækkere og lignende, så du kan skille alt, hvad der kommer til dig, ad. Derudover kan en lille kompressor med tilhørende trykluftslanger også være et enormt kærkomment indkøb. Du vil i hvert fald hurtigt opleve, at mange menneskers computere kan have behov for en smule trykluft på både yder- og indersiden. Generelt er kompressoren bare smart, når man har at gøre med så skrøbelige dele, som det ofte er tilfældet i computere. Er du klar på at smide en smule penge i projektet, give en god kundeservice og teste din viden i praksis, kan du altså sagtens komme langt.